Wizart Animation

Från Wikipedia
Wizart Animation
HuvudkontorRyssland Ryssland,
Moskva,
Voronezj
NyckelpersonerMoskvin Jurij (direktör)
Vladimir Nikolajev (direktör)
Produkteranimerade filmer
Historik
Grundat2007
Struktur
DotterbolagWizart Distributions
Övrigt
Webbplatswww.wizartanimation.ru

Wizart Animation är en rysk animationsstudio i Voronezj med en affärsenhet i Moskva. Wizart Animations första projekt var filmen "Snezjnaja koroleva", som släpptes på bio i Ryssland 2012.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Wizart Animation grundades 2007 i Voronezj. För närvarande sysselsätter studion i Voronezj mer än 270 specialister från olika städer i Ryssland, CIS och utomlands. Under 2012 genomfördes en omplanering och en affärsenhet öppnades i Moskva, som bedriver marknadsföring och försäljning av projekt i de ryska och utländska territorierna. Studions första film, "Snezjnaja koroleva", i samarbete med Bazelevs, släpptes i mer än 30 länder runt om i världen på bio, TV och DVD. Uppföljaren "Snezjnaja koroleva 2: Perezamorozka", visades på biografer i Ryssland, och samtidigt på biografer i Storbritannien, Polen, Israel, Sydkorea och i Mellanöstern[1][2][3]. För närvarande har båda filmerna sålts till mer än 130 länder runt om i världen.

Den tredje delen i serien "Snezjnaja koroleva 3: Ogon i ljod" släpptes den 29 december 2016 med stöd från Universal Pictures International.

Tecknade filmer producerade av Wizart Animation[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]