A Dirty Shame

Från Wikipedia
A Dirty Shame
GenreKomedi
RegissörJohn Waters
ProducentTed Hope
Christine Vachon
ManusJohn Waters
SkådespelareTracey Ullman
Johnny Knoxville
Selma Blair
Chris Isaak
OriginalmusikGeorge S. Clinton
FotografSteve Gainer
KlippningJeffrey Wolf
Premiär24 september 2004
(USA)
Speltid89 min
LandUSA USA
SpråkEngelska
Intäkter1 914 166 amerikansk dollar
IMDb Elonet

A Dirty Shame är en amerikansk komedifilm från 2004 i regi av John Waters, med Tracey Ullman, Johnny Knoxville, Selma Blair och Chris Isaak i rollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen handlar om hur personer som drabbats av hjärnskakning helt plötsligt får en extrem sexuell drift. De upptas då i en "sexsekt" där Ray Ray (Johnny Knoxville) spelar ledaren som inspirerar och lockar dem att utforska sin nya sexualitet. Stadens polismästare vill vara baby, ett butiksbiträde börjar tända på smuts, några vill vara brunstiga björnar och någon blir besatt av rumpor och så vidare. Några av de drabbade blir "apostlar" som måste uppfinna ett nytt sätt att ha sex på. En av dem är den moraliska hemmafrun Sylvia (Tracy Ullman) som i en trafikincident slår i huvudet och därefter känner ett otroligt sug efter att få oralsex. Hennes mor och make blir alldeles förskräckta över Sylvias och andra invånares nya opassande beteende och beslutar sig för att starta en motståndsgrupp.

Sylvias dotter Caprice (Selma Blair) sitter sedan en tid instängd i ett rum eftersom hon skaffat enorma bröstimplantat till följd av att även hon tidigare slagit i huvudet. Nu när även Sylvia blivit besatt av sin "nya sexualitet" släpper hon ut dottern och tillsammans drar de till en bar i närheten där det även finns andra "nyfrälsta". Bland dem en motorcykelknutte som är helt besatt av dotterns stora bröst.

Kampen mellan moralens väktare och de supersexuella galningarna utvecklas till en absolut vild och sanslös historia.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

I övrigt medverkar även regelbundna John Waters-skådespelare som Mink Stole och Patricia Hearst. David Hasselhoff gör en cameo som sig själv.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]