Ann-Linn Guillou

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ann-Linn Guillou, född 14 januari 1972 i Hedvig Eleonora församling, Stockholm, är en svensk journalist och tv-producent.

Ann-Linn Guillou medverkade i den feministiska antologin Fittstim. Hon har producerat flera dokumentärserier för Utbildningsradion som sänts i Sveriges television (SVT), bland annat Drömsamhället, Ramp om historia[1] och Välkomna nästan allihopa. Hon har även medverkat i tidskrifter som ETC[2] och Expo.[3] Hon har även producerat TV-serien "Jag litade på lagen", nominerad till Kristallen 2013, arbetat som reporter på Kobra på SVT och var producent för tv-serien "Djävulsdansen" med programledarna Sanna Lundell och Ann Söderlund 2014, även den nominerad till Kristallen, samt producerat serien "Mina två liv" om livet med bipolär sjukdom som leddes av Ann Heberlein och sändes på SVT 2015 samt dokumentärserien Cherrie-ut ut mörket, sänd på SVT 2018.

Ann-Linn Guillou är dotter till Jan Guillou och Marina Stagh. Hon har tidigare levt med Sandra Andersson, dotter till Roy Andersson. Paret är idag separerade men har två barn.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ UR – Ramp om historia Arkiverad 10 september 2010 hämtat från the Wayback Machine.
  2. ^ ETC.se 2003-05-06
  3. ^ Expo 2004-3
  4. ^ Libris 2798935

Internetkällor[redigera | redigera wikitext]