Apollo 440

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Apollo 440
BakgrundStorbritannien Liverpool, England, Storbritannien
GenrerElectronica, elektronisk rock, big beat, alternativ rock, alternativ dance
År som aktiva1990 –
SkivbolagSony BMG, Stealth Sonic, 55 Music, Epic Records
Medlemmar
Trevor Gray
Howard Gray
Noko
Ewan MacFarlane
Cliff Hewitt
Michael Cusick
Ashley Krajewski
Tidigare medlemmar
James Gardner
Ian Hoxley
Paul Kodish
Stage, Orange Warsaw Festival 2008.

Apollo 440 (även skrivet Apollo Four Forty) är en brittisk musikgrupp bildad 1990 i Liverpool, England, av bröderna Trevor och Howard Gray tillsammans med Noko. Alla tre medlemmar bidrar med sång och musik, till största del datorbaserad. Med sin blandning av rock, techno och ambient har de haft framgångar på såväl poplistor som på dansgolv.

Apollo 440 gav ut sitt debutalbum Millennium Fever på gruppens eget skivbolag Stealth Sonic Recordings 1994, efter att ha flyttat från Liverpool till London. Fram till dess att singeln "Liquid Cool" gavs ut 1994 var bandet mest känt i Storbritannien och där som remixare, och det var först med singlarna "Krupa" (1996) och framför allt "Ain’t Talkin’ ’Bout Dub" (1997) som gruppen nådde internationell framgång.

1996 bytte gruppen stavningen av sitt namn på skivomslag, från Apollo 440 till Apollo Four Forty; i de flesta övriga sammanhang stavas namnet dock fortfarande på det ursprungliga viset. De verkar numera i Islington i London, där deras studio Apollo Control ligger.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album
Singlar/EP
Soundtrack

Apollo 440s musik är ofta inkluderad på soundtrack till filmer och datorspel. Följande är soundtrack där Apollo 440 är den främsta bidragaren:

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]