Arbetslöshetskassan Alfa

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Arbetslöshetskassan Alfa (Alfa-kassan) bildades av Arbetslöshetskassornas Samorganisation 1998 som ett komplement till de traditionella arbetslöshetskassorna, och är den enda arbetslöshetskassan som är fristående från fackförbund och andra intresseorganisationer. Både anställda och företagare kan bli medlemmar och Alfa-kassan är öppen för alla yrkeskategorier på arbetsmarknaden.

Arbetslöshetskassan Alfa administrerar både den allmänna grundförsäkringen och den frivilliga inkomstrelaterade försäkringen. Alfa-kassan har dessutom fått i uppdrag av regeringen att betala ut grundersättning till personer som inte är medlemmar i eller anslutna till någon arbetslöshetskassa.

Kassaföreståndare är Inga-Lill Andersson. Under 2013 arbetade drygt 200 personer på Alfa-kassan.[1] Antalet medlemmar i Alfakassan har ökat de senaste[när?] åren, vid inledningen av 2014 var antalet anslutna medlemmar 84 484[2], att jämföra med 2011 då antalet var 73 922. Alfa-kassan har fyra besöksadresser – i Sundbyberg, Ljusdal, Hemse respektive Borås.[källa behövs]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]