Baren

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Baren
Genre Dokusåpa
Programledare Robert Aschberg, Paolo Roberto
Antal säsonger 6
Land  Sverige
Språk Svenska
Produktion
Produktionsbolag Strix
Sändning
Originalkanal TV3, TV4
Originalvisning 2000-2002, 2015-
Status Pågående

Baren är ett dokusåpaformat framtaget och producerat av Strix Television. Den svenska versionen sändes på TV3 och gjordes i fem säsonger med Robert Aschberg som programledare. Den första säsongen sändes våren 2000 och den sista sändes våren 2002. Som mest framgångsrikt var programmet kring andra och tredje säsong vintern 2000-2001. Programmet lades ner på grund av dåliga tittarsiffror, men har spritt sig över hela världen (bland annat till Polen, Kambodja, Argentina och Georgien) och sänds fortfarande i flera länder.

Meral Tasbas är den mest kända deltagaren som även återvände i flera säsonger. Bland andra mer eller mindre kända ansikten från programmet kan nämnas Dick Lundberg, Daniel Wallén, Molle Holmberg, Marcus Krite och Daniel Dellamorte.

Sångaren Dag Finn gjorde comeback i Baren. Säsong 4 (2001), där bland annat Alexander Erwik och Anna Dabrowski var med. Mathias "Jokkmokk" Enlund blev överlägsen vinnare. Tvåa bilen Robert Johansson och trea Dag "Dagge" Finn. Var sista säsongen i Gamla Stans Bryggeri, som ägdes av affärsmannen Jan Stenbeck.,

I början av mars 2015 meddelade TV4 att man hade köpt rättigheterna till formatet och kommer att börja sända säsong sex av dokusåpan i april samma år. Programledare blir Paolo Roberto och programmet kommer sändas dagligen på TV12 och på TV4 Play.

Se även[redigera | redigera wikitext]