Barnens detektivbyrå

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Barnens Detektivbyrå
(Barnens Detektivbyrå)
GenreUngdomsserie
RegissörRolf Sohlman
ProducentBert Sundberg
ManusLars Bill Lundholm
SkådespelareKjell Bergqvist, Adde Malmberg, Yvonne Schaloske
OriginalmusikElia Cmiral
ProduktionsbolagSVT Drama
Premiär1991
Speltid12 avsnitt x 30 minuter
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb SFDb

Barnens Detektivbyrå är en svensk TV-serie från 1991.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Alla som befinner sig i detta rum är härmed medlemmar av Barnens Detektivbyrå. Vi ska stå vid småglinens sida och värna om barnens rätt att vara sig själva.

En ungdomsserie i förortsmiljö. Syskonen Theo och Siri startar tillsammans med sin kompis Wilma en detektivbyrå i ett källarförråd. Robert, vars pappa äger förrådet tillkommer snart och tillsammans försöker ungdomarna lösa en rad mystiska händelser i deras förort. Utvisningshotade skolkamrater, försvunna hundar, och föräldrars konstiga beteende är några av problemen som de får ta itu med. Till hjälp tar de livsnjutaren Valter, en man med stora erfarenheter, fast inte på alla plan...

Om serien[redigera | redigera wikitext]

Serien på 6 avsnitt startade vintern 1991 och var delvis i kölvattnet av den hyllade serien Ebba och Didrik. Trots detta fick den bra respons av tittarna och serien återkom året därpå med ytterligare 6 avsnitt. Barnens detektivbyrå har även repriserats och utkom 2011DVD. Den finns även som ungdomsroman med titeln Kodnamn Sherlock av Lars Bill Lundholm, manusförfattaren till serien.

Medverkande i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]