Beyond Retro

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Beyond Retro är en butikskedja som säljer vintagekläder. De har butiker i London, Brighton, Stockholm, Göteborgoch nu en [outlet] i Malmö och säljer även online.

Beyond Retros första butik öppnade i östra London 2002. Butiken på Great Marlbourough Street i centrala London öppnade 2006 och i oktober 2009 öppnade den stora butiken i Brighton. Den första av Beyond Retros butiker i Sverige öppnade i Stockholm 2005.

Beyond Retro har idag butiker i London, Brighton, Stockholm och Göteborg. Beyond Retro öppnade nyligen även en onlinehandel som skickar vintage över hela Europa. I butikerna kan man hitta kläder från alla olika årtionden, för både damer och herrar. Beyond Retro är kända för deras kreativa butiker med vintageplagg speciellt plockade utefter säsong och trend och sina kulturinriktade events med utställningar, spelningar och installationer.

Den första av Beyond Retro’s butiker i Sverige öppnade på Södermalm, Åsögatan 144, 2005. 2009 öppnade Beyond Retro både sin butik i Stockholms city, på Drottninggatan 77 men också i Topshops lokaler i Arkaden i Göteborg. Senaste tillskottet är butiken i Zinkensdamm som öppnade 2010.

Utbudet I Beyond Retro’s butiker är helt unikt, deras handplockade vintagekläder kommer från alla årtionden.

I både England och Sverige har Beyond Retro kritiserats av djurrättsaktivister för att de säljer kläder av päls.