Buff

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Vikt Buff
Buff använd som armband

Buff är ett registrerat varumärke för ett multinationellt klädesplagg skapat av Original Buff S.A., ett företag som kommer ifrån Igualada nära Barcelona i Katalonien (Spanien), där de haft sitt huvudkvarter sedan starten 1992.[1]

Produkten skapades av Juan Rojas 1991 som skydd mot vinden när man åker motorcykel. Buffen är en tub i mikrofiber som kan användas som en halsduk, bandana, pannband, mössa, armband, balaclava med mera.[2]

Buffar finns med i den amerikanska dokusåpan Survivor, där alla deltagarna bär varsin. Företaget har också sedan 2003 varit huvudsponsor av Skyrunner World Series.

Buffar används också av Ewan McGregor och Charlie Ewan under deras färd från John O'Groats i Skottland till Cape Agulhas i Afrika under TV-dokumentärserien Long Way Down.

Buffen finns i en mängd olika utseenden och material allt från enkla syntettyg till merinoull till flamsäkert tyg för militärt bruk.

Kopior[redigera | redigera wikitext]

En liknande produkt i Storbritannien är Choob. Både Buff och Choob har släppt versioner för kallare klimat som är skapade för att vara mer vattentäta och hålla värme bättre.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "Original Buff", från officiella webbplatsen
  2. ^ "A Little History", från officiella webbplatsen