CART World Series 2001

Från Wikipedia
(Omdirigerad från CART 2001)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Champ Car-säsongen 2001 bestod av 20 deltävlingar.

Säsongsresumé[redigera | redigera wikitext]

Gil de Ferran tog sin andra raka titel med Marlboro Team Penske, innan stallet annonserade att man skulle lämna CART, för att istället delta i IRL säsongen 2002. De Ferrans säsong var mer övertygande än hans titel 2000, då han låg på åttonde plats efter sju deltävlingar, men ändå kunde ta sig fram i det sammanlagda mästerskapet, och till slut övervinna Kenny Bräcks titelutmaning. Det som gav honom övertaget var segrarna på Rockingham och Houston, där hans enda två segrar kom. Då Bräcks form avtog mot slutet, räckte de Ferrans två segrar mot Bräcks fyra vinster.

Bräck var annars säsongens överraskning, då han såg ut att kunna föra Team Rahal till dess första titel sedan stallägaren Bobby Rahal vann debutåret 1992. Bräck hade sin stora fördel på ovalerna, då han vann på Motegi, Milwaukee, Chicago och Lausitzring. Rahal kunde dock inte hålla kvar Bräck i teamet, utan 35-åringen skrev på ett ettårskontrakt med Chip Ganassi Racing. Bräcks stallkamrat Max Papis vann Portlands och Laguna Secas tävlingar i skymundan, och slutade på sjätte plats sammanlagt.

Michael Andretti hade sitt bästa år sedan 1996, och avslutade säsongen på en tredjeplats, med en ytterligare förbättring av sitt vinstrekord i Toronto. Det som var oroande var dock den lilla attraktionskraft serien hade för de inhemska amerikanska förarna. Förutom Andretti var det bara 1996 års mästare Jimmy Vasser och Bryan Herta som deltog under hela säsongen. Av 32 deltagande förare överhuvudtaget, var bara sju från USA, och ett flertal körde tre race eller mindre. Samtidigt märktes en neddragning av biljettförsäljningarna på ovalbanorna, som istället började byta till IndyCar. Bland annat Michigan 500 kördes för sista gången, men även Nazareth Speedway valde att byta serie. Det gjorde att CART gick in i 2002 med rekordlåga fem ovaler schemalagda, varav enbart två i USA.

Chip Ganassi Racing vann titlarna 1996, 1997, 1998 och 1999, och etablerade sig då som den dominerande kraften inom amerikansk formelbilsracing. Stallet hade dock inte fått in vare sig Jimmy Vasser eller Juan Pablo Montoya bland de sex bästa 2000, vilket ledde till att Vasser fick lämna stallet, samtidigt som Williams i formel 1, utnyttjade sin option på Montoya. Bruno Junqueira och Nicolas Minassian blev ersättarna, men ingen av dessa klarade av att hålla Montoyas och Vassers klass. Minassians förmåga att köra bilen ansågs vara så dålig, att han fick lämna teamet redan under våren, medan Junqueira kunde åtminstone vinna på Road America. Dock slutade han på sextonde plats i mästerskapet, vilket markerade Ganassis sämsta säsong någonsin.

Även Team KOOL Green hade en mindre lyckad säsong. Dario Franchitti hittade inte den storform han hade, när han slutade på de sammanlagda mästerskapspallarna 1998 och 1999, men fick nöja sig med att vinna Clevelands flygplatstävling, men hans sjundeplats var under förväntningarna. Stallkamraten Paul Tracy famlade återigen i det mörker han hade under säsongen 1998, och ingenting gick som han önskade. Efter att ha varit på pallen i två av de tre första tävlingarna, nådde han inte podiet i någon av de sjutton sista racen, och fjortondeplatsen var hans sämsta någonsin. Att Andretti blev trea i den nystartade systerverksamheten Team Motorola gjorde inte säsongen lättare att svälja för varken Franchitti eller Tracy.

I kontrast till detta överraskade Scott Dixon depån, genom att vinna på Nazareth under sin debutsäsong, utklassa stallkamraten Maurício Gugelmin, och sluta åtta i sin debutsäsong för det ekonomiskt ansatta PacWest-stallet. Även Mo Nunn Racing tog ett stort steg framåt med en niondeplats för Tony Kanaan. Stallets tilltänkta fixstjärna Alex Zanardi kunde dock inte hitta formen han hade när han vann titlarna med Ganassi 1997 och 1998. Han hittade formen först i det ödesdigra loppet på Lausitzring. Zanardi ledde tävlingen, när han gick in i depån för att tanka. Han kom ut bland de första, men hade för bråttom, slirade ut på gräsmattan, och blev träffad rakt in i cockpitsidan av Alex Taglianis bil. Tagliani klarade sig utan allvarliga skador, men Zanardi var nära att dö av de svåra skadorna han fick i sina ben, som han tvingades amputera.

Den brasilianska dominansen fortsatte, även om Rio de Janerios oval fick stryka på foten, för de två nya europeiska tävlingarna. De Ferran tog sin andra raka mästerskapstitel, hans stallkamrat Hélio Castroneves vann IRL:s Indianapolis 500, och CART:s tävlingar på Long Beach, Detroit och Mid-Ohio. Han slutade fyra i mästerskapet, två poäng före Cristiano da Matta, som fick kontrakt med Newman/Haas Racing inför säsongen. Da Matta vann på Monterrey, Surfers Paradise och Fontana, och de två sista segrarna gjorde att han drog ifrån de bakomvarande i mästerskapet, vilket satte de fem första i en egen division. 2000 års mästerskapstrea Roberto Moreno vann visserligen i Vancouver, men hans resultat i övrigt var ytterst ojämna, och Christian Fittipaldi klarade inte alls av att motsvara stallkamraten da Mattas resultat. Totalt tio brasilianare ställde upp under säsongen, och tillsammans vann de elva av tjugo race.

Säsongens tredje deltävling; Firestone Firehawk 600, på Texas Motor Speedway, ställdes in, efter att förarna klagat över för stora G-krafter, och den påföljande rädslan av att förarna skulle svimma under tävlingen. CART-bilarna hade blivit så snabba att de inte klarade av den 2,4 kilometer långa banan med 24° banking. Det var inte farterna i sig som var det största problemet, utan det att kurvorna var så tätt sammanlänkade. Kvalet kördes som normalt, och Kenny Bräck fick tillgodoräkna sig poängen för pole position, men tävlingen ställdes in på morgonen den skulle köras. Texas Motor Speedway stämde CART för avtalsbrott, vilket tvingade CART till en dyr förlikning, samtidigt som de planerade tävlingarna 2002 och 2003 ställdes in.

CART:s internationella expansion fortsatte, och sju av de tjugo tävlingarna hölls utanför USA. För första gången sedan 1981 kom CART till Mexiko, då Monterrey höll sitt första race. Det var första gången någonsin CART hade haft sin säsongspremiär utanför USA, och evenemanget lockade stora mängder besökare. I september besöktes Lausitzring och Rockingham, två ovaler samtidigt byggda i Europa. Det tyska loppet på Lausitzring påverkades enormt av 11 september-attackerna i New York, vilket gjorde att tävlingen bytte namn till The American Memorial. Zanardis olycka lade ytterligare sordin på stämningen. Den andra tävlingen i Storbritannien förflöt smärtfritt, och karaktäriserades av en jämn målgång mellan mästerskapskandidaterna Bräck och de Ferran.

Delsegrare[redigera | redigera wikitext]

Bana Vinnare Team Rapport
Flag of Mexico.svg Monterrey Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing *
Flag of California.svg Long Beach Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske *
Flag of Pennsylvania.svg Nazareth Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing *
Flag of Japan.svg Motegi Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal *
Flag of Wisconsin.svg Milwaukee Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal *
Flag of Michigan.svg Detroit Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske *
Flag of Oregon.svg Portland Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal *
Flag of Ohio.svg Cleveland Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green *
Flag of Canada.svg Toronto Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola *
Flag of Michigan.svg Michigan 500 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing *
Flag of Illinois.svg Chicago Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal *
Flag of Ohio.svg Mid-Ohio Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske *
Flag of Wisconsin.svg Road America Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing *
Flag of Canada.svg Vancouver Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing *
Flag of Germany.svg Lausitzring Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal *
Flag of the United Kingdom.svg Rockingham Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske *
Flag of Texas.svg Houston Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske *
Flag of California.svg Laguna Seca Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal *
Flag of Australia.svg Surfers Paradise Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing *
Flag of California.svg Fontana Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing *

Monterrey[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
2 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
3 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green
4 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
5 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
6 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
7 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
8 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
9 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
10 Flag of Japan.svg Tora Takagi Walker Motorsport

Long Beach[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
2 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
3 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
4 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green
5 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
6 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
7 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
8 Flag of France.svg Nicolas Minassian Chip Ganassi Racing
9 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing
10 Flag of Michigan.svg Bryan Herta Forsythe Racing

Nazareth[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
2 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
3 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green
4 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
5 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
6 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
7 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing
8 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
9 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport
10 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing

Motegi[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
2 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
3 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
4 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
5 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
6 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
7 Flag of Italy.svg Alex Zanardi Mo Nunn Racing
8 Flag of Japan.svg Shinji Nakano Fernández Racing
9 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
10 Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing

Milwaukee[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
2 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
3 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
4 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing
5 Flag of Mexico.svg Adrián Fernández Fernández Racing
6 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
7 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
8 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
9 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
10 Flag of Brazil.svg Maurício Gugelmin PacWest Racing

Detroit[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
2 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
3 Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing
4 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
5 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
6 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
7 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
8 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing
9 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
10 Flag of Brazil.svg Maurício Gugelmin PacWest Racing

Portland[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
2 Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing
3 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
4 Flag of Brazil.svg Max Wilson Arciero-Blair Racing
5 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing
6 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
7 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
8 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
9 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport
10 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing

Cleveland[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
2 Flag of California.svg Memo Gidley Chip Ganassi Racing
3 Flag of Michigan.svg Bryan Herta Forsythe Racing
4 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
5 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
6 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
7 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
8 Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing
9 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
10 Flag of Brazil.svg Maurício Gugelmin PacWest Racing

Toronto[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
2 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
3 Flag of Mexico.svg Adrián Fernández Fernández Racing
4 Flag of Italy.svg Alex Zanardi Mo Nunn Racing
5 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
6 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green
7 Flag of Brazil.svg Maurício Gugelmin PacWest Racing
8 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
9 Flag of Japan.svg Shinji Nakano Fernández Racing
10 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing

Michigan 500[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing
2 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
3 Flag of Mexico.svg Michel Jourdain Jr. Bettenhausen Motorsport
4 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
5 Flag of Michigan.svg Bryan Herta Forsythe Racing
6 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
7 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green
8 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
9 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing
10 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing

Chicago[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
2 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing
3 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
4 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
5 Flag of California.svg Memo Gidley Chip Ganassi Racing
6 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
7 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
8 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
9 Flag of Italy.svg Alex Zanardi Mo Nunn Racing
10 Flag of Mexico.svg Adrián Fernández Fernández Racing

Mid-Ohio[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
2 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
3 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing
4 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green
5 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
6 Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing
7 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
8 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
9 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport
10 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing

Road America[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing
2 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
3 Flag of Mexico.svg Adrián Fernández Fernández Racing
4 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
5 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
6 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
7 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
8 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
9 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing
10 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport

Vancouver[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing
2 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
3 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
4 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
5 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport
6 Flag of Mexico.svg Michel Jourdain Jr. Bettenhausen Motorsport
7 Flag of Japan.svg Tora Takagi Walker Motorsport
8 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
9 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
10 Flag of California.svg Memo Gidley Chip Ganassi Racing

Lausitzring[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
2 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
3 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing
4 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
5 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport
6 Flag of Japan.svg Toranosuke Takagi Walker Motorsport
7 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
8 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
9 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
10 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green

Rockingham[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
2 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
3 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
4 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
5 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
6 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green
7 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
8 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
9 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
10 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport

Houston[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
2 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green
3 Flag of California.svg Memo Gidley Chip Ganassi Racing
4 Flag of Japan.svg Toranosuke Takagi Walker Motorsport
5 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
6 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
7 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
8 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
9 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
10 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing

Laguna Seca[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
2 Flag of California.svg Memo Gidley Chip Ganassi Racing
3 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
4 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing
5 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
6 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske
7 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing
8 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
9 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
10 Flag of Mexico.svg Adrián Fernández Fernández Racing

Surfers Paradise[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
2 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
3 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
4 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
5 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal
6 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing
7 Flag of Mexico.svg Michel Jourdain Jr. Bettenhausen Motorsport
8 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing
9 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
10 Flag of California.svg Memo Gidley Chip Ganassi Racing

Fontana[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team
1 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing
2 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal
3 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing
4 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing
5 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing
6 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske
7 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola
8 Flag of California.svg Casey Mears Mo Nunn Racing
9 Flag of California.svg Alex Barron Arciero-Wells Racing
10 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing

Slutställning[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Team Poäng
1 Flag of Brazil.svg Gil de Ferran Marlboro Team Penske 199
2 Flag of Sweden.svg Kenny Bräck Team Rahal 163
3 Flag of Pennsylvania.svg Michael Andretti Team Motorola 147
4 Flag of Brazil.svg Hélio Castroneves Marlboro Team Penske 141
5 Flag of Brazil.svg Cristiano da Matta Newman/Haas Racing 140
6 Flag of Italy.svg Max Papis Team Rahal 107
7 Flag of the United Kingdom.svg Dario Franchitti Team KOOL Green 105
8 Flag of New Zealand.svg Scott Dixon PacWest Racing 96
9 Flag of Brazil.svg Tony Kanaan Mo Nunn Racing 93
10 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Forsythe Racing 91
11 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Forsythe Racing 80
12 Flag of California.svg Jimmy Vasser Patrick Racing 77
13 Flag of Brazil.svg Roberto Moreno Patrick Racing 76
14 Flag of Canada.svg Paul Tracy Team KOOL Green 73
15 Flag of Brazil.svg Christian Fittipaldi Newman/Haas Racing 70
16 Flag of Brazil.svg Bruno Junqueira Chip Ganassi Racing 68
17 Flag of California.svg Memo Gidley Chip Ganassi Racing 65
18 Flag of Mexico.svg Adrián Fernández Fernández Racing 45
19 Flag of Spain.svg Oriol Servià Sigma Autosport 42
20 Flag of Mexico.svg Michel Jourdain Jr. Bettenhausen Motorsport 30
21 Flag of Japan.svg Toranosuke Takagi Walker Motorsport 29
22 Flag of Michigan.svg Bryan Herta Forsythe Racing 28
23 Flag of Italy.svg Alex Zanardi Mo Nunn Racing 24
24 Flag of Brazil.svg Maurício Gugelmin PacWest Racing 17
25 Flag of Brazil.svg Max Wilson Arciero-Blair Racing 12
26 Flag of Japan.svg Shinji Nakano Fernández Racing 11
27 Flag of California.svg Casey Mears Mo Nunn Racing 7
28 Flag of France.svg Nicolas Minassian Chip Ganassi Racing 7
29 Flag of California.svg Alex Barron Arciero-Wells Racing 4
30 Flag of California.svg Townsend Bell Patrick Racing 1

Resultat[redigera | redigera wikitext]

Plats Förare Mot Flag of Mexico.svg LB Flag of California.svg Tex Flag of Texas.svg Naz Flag of Pennsylvania.svg Jap Flag of Japan.svg Mil Flag of Wisconsin.svg Det Flag of Michigan.svg Por Flag of Oregon.svg Cle Flag of Ohio.svg Tor Flag of Canada.svg Mic Flag of Michigan.svg Chi Flag of Illinois.svg Mid Flag of Ohio.svg RA Flag of Wisconsin.svg Van Flag of Canada.svg Ger Flag of Germany.svg UK Flag of the United Kingdom.svg Hou Flag of Texas.svg Lag Flag of California.svg Aus Flag of Australia.svg Fon Flag of California.svg Poäng
1 Brasilien Gil de Ferran 2 3 Ret Ret 7 6 13 4 14 Ret 3 2 5 2 8 1 1 3 4 6 199
2 Sverige Kenny Bräck 5 Ret 2 1 1 9 11 6 Ret Ret 1 20 14 8 1 2 7 Ret 5 Ret 163
3 USA Michael Andretti 4 Ret 6 Ret 2 4 8 15 1 Ret Ret Ret 2 3 4 5 Ret 14 2 7 147
4 Brasilien Hélio Castroneves 8 1 11 2 Ret 1 17 12 Ret 8 7 1 7 18 12 4 5 6 20 Ret 141
5 Brasilien Cristiano da Matta 1 2 10 Ret Ret 7 10 7 15 5 19 10 6 Ret Ret 3 6 Ret 1 1 140
6 Italien Max Papis 12 17 Ret 6 8 11 1 18 8 Ret 13 Ret 16 Ret 2 11 9 1 9 2 107
7 Storbritannien Dario Franchitti 9 6 8 Ret 9 2 6 1 Ret 2 15 16 Ret 9 Ret 9 2 Ret Ret Ret 105
8 Nya Zeeland Scott Dixon 13 19 1 9 3 Ret 7 20 5 10 4 12 4 13 9 Ret Ret 4 15 Ret 98
9 Brasilien Tony Kanaan 7 7 16 3 6 WD Ret 16 10 Ret 8 5 12 4 7 8 12 8 17 5 93
10 Flag of Canada.svg Patrick Carpentier Ret Ret Ret Ret 17 8 5 Ret Ret 1 2 3 9 16 3 16 10 Ret 11 10 91
11 Flag of Canada.svg Alex Tagliani Ret 18 Ret Ret 12 Ret 12 9 2 6 6 7 8 Ret Ret 14 Ret 15 3 3 80
12 USA Jimmy Vasser 6 5 4 5 Ret Ret 16 5 Ret 14 Ret Ret Ret 15 7 11 5 6 12 77
13 Brasilien Roberto Moreno Ret 11 12 10 15 3 2 8 11 12 20 6 11 1 Ret 13 Ret Ret Ret Ret 76
14 Flag of Canada.svg Paul Tracy 3 4 3 Ret Ret Ret Ret Ret 6 7 12 4 Ret Ret 10 6 Ret Ret 14 Ret 73
15 Brasilien Christian Fittipaldi Ret Ret 5 4 Ret 5 3 11 12 Ret Ret 8 Ret 11 Ret Ret 8 9 8 13 70
16 Brasilien Bruno Junqueira Ret 9 7 Ret 4 Ret Ret Ret 13 9 17 13 1 12 11 Ret Ret 7 Ret 4 68
17 USA Memo Gidley Ret 2 17 14 5 11 Ret 10 14 18 3 2 10 14 65
18 Mexiko Adrián Fernández Ret 16 Ret Ret 5 12 19 Ret 3 Ret 10 Ret 3 Ret Ret Ret 14 10 19 Ret 45
19 Spanien Oriol Servià 14 14 9 Ret 14 Ret 9 17 Ret 11 18 9 10 5 5 10 Ret Ret Ret 11 42
20 Mexiko Michel Jourdain Jr. 17 13 13 11 13 Ret 15 Ret 16 3 Ret 17 17 6 17 19 Ret Ret 7 16 30
21 Japan Tora Takagi 10 Ret 14 Ret DSQ Ret 18 14 Ret 13 11 Ret Ret 7 6 Ret 4 13 16 15 29
22 USA Bryan Herta 16 10 Ret Ret Ret Ret 14 3 Ret 4 21 Ret Ret 17 Ret 15 13 12 18 Ret 28
23 Italien Alex Zanardi Ret Ret Ret 7 11 Ret Ret 13 4 Ret 9 19 13 Ret Ret 24
24 Brasilien Maurício Gugelmin 15 Ret 12 10 10 Ret 10 7 15 22 14 Ret 15 16 20 Ret Ret Ret Ret 17
25 Brasilien Max Wilson Ret Ret 17 Ret Ret 4 19 Ret 15 Ret Ret 18 21 16 Ret 12
26 Japan Shinji Nakano 18 12 15 8 16 13 Ret Ret 9 Ret 16 18 15 14 Ret 17 15 Ret 12 Ret 11
27 USA Casey Mears 17 11 Ret 8 7
28 Frankrike Nicolas Minassian 11 8 18 Ret Ret Ret 7
29 USA Alex Barron 13 9 4
30 USA Townsend Bell 13 12 1
31 Tyskland Michael Krumm Ret 15 0
31 Flag of Brazil.svg Luiz Garcia Jr. Ret Ret 0
Plats Förare Mot Flag of Mexico.svg LB Flag of California.svg Tex Flag of Texas.svg Naz Flag of Pennsylvania.svg Jap Flag of Japan.svg Mil Flag of Wisconsin.svg Det Flag of Michigan.svg Por Flag of Oregon.svg Cle Flag of Ohio.svg Tor Flag of Canada.svg Mic Flag of Michigan.svg Chi Flag of Illinois.svg Mid Flag of Ohio.svg RA Flag of Wisconsin.svg Van Flag of Canada.svg Ger Flag of Germany.svg UK Flag of the United Kingdom.svg Hou Flag of Texas.svg Lag Flag of California.svg Aus Flag of Australia.svg Fon Flag of California.svg Poäng