Chelmsford City FC

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Chelmsford City Football Club är en engelsk fotbollsklubb i Chelmsford, Essex, England. Den bildades 1938 och hemmamatcherna spelas på Melbourne Stadium i Chelmsford. Smeknamnet är The Clarets.

Deras lokalkonkurrenter är Braintree Town, Thurrock och Grays Athletic

Historia[redigera | redigera wikitext]

1878 bildades den första fotbollsklubben i Chelmsford. Klubben som var en amatörklubb spelade från 1922 tills den lades ned 1938 sina matcher på New Writtle Street ground. Omedelbart efter det att amatörklubben lagt ned sin verksamhet bildades en professionell klubb, Chelmsford City som tog över planen, de valdes in i Southern Football League samma år som de bildades (1938) och spelade sedan i ligan ända till 2004. I samband med att The Football Association genomförde en omfattande omstrukturering av National League System (NLS) flyttades Chelmsford City till Isthmian League inför säsongen 2004-05.

Efter fyra säsonger i Isthmian Leagues Premier Division vann man säsongen 2007-08 titeln och avancerade därmed upp i Conference South.

Hemmaarena[redigera | redigera wikitext]

De spelade på New Writtle Street ground fram till 1997 då de blev utan hemmaplan och tvingades att dela plan med Maldon Town till att börja med, och sedan med Billericay Town innan de i januari 2006 kunde flytta tillbaka till Chelmsford och sin nya hemmaplan Melbourne Athletics Stadium, även känd som Chelmsford Sport and Athletic Centre.

Den första matchen som spelades på Melbourne Park var mot Billericay Town som de delade plan med till alldeles nyss. Matchen spelades inför 2 998 åskådare och Chelmsford vann med 2-1.

Kända spelare[redigera | redigera wikitext]

Meriter[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]