Club Penguin

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
freamless

Club Penguin är ett onlinespel utvecklat av New Horizon Interactive. Tecknade pingviner används som avatarer som kan röra sig, chatta, spela minispel och delta i andra aktiviteter i en snöklädd virtuell värld. Efter att ha programvarutestats släpptes spelet för allmänheten den 24 oktober 2005, och har sedan dess utvecklats till ett community som i slutet av 2007 hade över 12 miljoner användarkonton[källa behövs]. Det finns en gratisversion av tjänsten, men för vissa funktioner krävs betalning.

I spelet tjänar man fiktiva pengar, som belöning för att ha lyckats i ett spel eller genom att åta sig olika uppdrag.

Puffles[redigera | redigera wikitext]

En spelare kan även skaffa ett eller flera så kallade puffles (som är små mångfärgade lurviga bollar) som husdjur till spelarens pingvin. Icke-betalande spelare kan endast ha två puffles, rött och blått, och puffles kräver ett visst mått av skötsel, annars försvinner de.

Nintendo DS-Spel[redigera | redigera wikitext]

Nintendo DS-spelen är komplement till Club Penguin där spelandet inte sker online, utan istället är dessa extra så kallade "missions", där du är en agent och löser flera uppdrag. Fiktiva pengar du samlat ihop i spelet kan sedan med en internetuppkoppling skickas till spelarens pingvin på Club Penguin. Ett nytt spel har börjat säljas men kommer till Sverige senare i år. Dessa Nintendo DS-spel är finns på marknaden (med det kommande):

  • Club Penguin - Elite Penguin Force
  • Club Penguin - Elite Penguin Force: Herbert's Revenge
  • Det finns även ett spel till Wii som heter Club Penguin: Game Day

Nedstängning[redigera | redigera wikitext]

Den 31 Januari 2017 rapporterades det att Club Penguin skulle stänga ner efter mer än 11 år i bruk. Sidan kommer stänga ner den 29 mars 2017. Ett nytt Club Penguin spel vid namn "Club Penguin Island" kommer ersätta den nuvarande sidan.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]