Hoppa till innehållet

Conny Nimmersjö

Från Wikipedia

Conny Nimmersjö, född 1967 i Ängelholm, är en svensk musiker.

Conny Nimmersjö är uppvuxen i Södertälje och bosatt i Stockholm. Han är mest känd som gitarrist i Bob hund, Bergman Rock och KC BABY. I oktober 2007 debuterade Conny Nimmersjö som soloartist med albumet Skörheten och oljudet (Dust Music). Skivan möttes av positiva recensioner och Nimmersjö följde upp den med dels en turné med eget band, dels ensam som förband till Irya Gmeyner. Som liveartist skedde den egentliga debuten i eget namn den 16 juni 2007, då Nimmersjö uppträdde på restaurang Snövit i Stockholm som en av akterna i Ringvägenfestivalen. En andra soloskiva, Tänk, nyss var här så trevligt, släpptes 2015 på skivbolaget Novoton. Även detta album följdes av en turné, där bob hunds trummis Christian Gabel fanns med i kompbandet.

Sedan 2017 har Conny Nimmersjö bandet KC BABY tillsammans med Kajsa Magnarsson. Duon gav 2018 ut albumet Lila blå på skivbolaget Fanfar!.

Dessutom har Nimmersjö regelbundet varit turné- och studiomusiker med bland andra Joakim Thåström och Pelle Ossler. Han har även medverkat på skivor med Pugh Rogefeldt (tillsammans med bob hunds andra gitarrist John Essing), And The Lefthanded, Sonic Negroes och The Gmeyner. I slutet av 1980-talet var Conny Nimmersjö med i bandet Pärlfiskarna, tillsammans med bland annat Henrik Franzén (Grisen Skriker) och möbeldesignern Mats Theselius. Tillsammans med Ossler spelade Nimmersjö gitarr under Thåströms turné 2006.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Som soloartist:

Som producent:

Som medverkande musiker:

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]