Crocodile Dundee II

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Crocodile Dundee - En storviltjägare i New York
Genre Komedi, äventyr, action
Regissör John Cornell
Manus Paul Hogan
Skådespelare Paul Hogan, Linda Kozlowski
Premiär 1988
Speltid 110 min
IMDb

Crocodile Dundee II är en australisk och amerikansk äventyrskomedi från 1988, i regi av John Cornell, inspelad i Northern Territory (Australien) och New York. Filmen är den andra av tre i Crocodile Dundee-serien.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Ännu en gång har bushmannen Mick "Crocodile" Dundee (Paul Hogan) kommit tillbaks till staden, nu boende med sin flickvän Sue Charlton (Linda Kozlowski) i New York och fördriver lite tid på krogen samt lite fiske i viken. Han börjar dock tröttna lite på detta liv, men samtidigt längtar han också hem till Australien allt mer, och för att kunna sluta tänka på det funderar han på att börja söka jobb. Han blir ganska snabbt erbjuden ett jobb av sin nyare vän Leroy Brown (Charles S. Dutton) – en man som fejkar sin image genom att säga att han håller på med "tunga grejer" – då han egentligen bara levererar kontorsmateriel. Dock hinner Mick knappt börja innan ett nytt äventyr inleds.

Efter att Sue's exman skickat henne en bildfilm från Colombia för att kunna fälla en knarklangare, Rico (Hechter Ubarry), för mord och knarkbrott blir hon kidnappad av Rico. Mick får reda på detta, men han tvingas själv hitta på ett sätt för att frita Sue eftersom Rico hotat med att döda henne om polis tillkallas. Han kommer ganska snart på ett sätt, men behöver lite hjälp på kuppen. Som tur är ställer Leroy med vänner upp, och när de åker till huset där Sue hålls fången åker de i en konvoj med raggarbilar. Samtliga deltar i kuppen där många hjälper till genom att distrahera Ricos hejdukar när Mick ensam smyger in i huset – och kuppen lyckas.

Efter det flyr Mick och Sue till Mick's hemtrakter ("Walkabout Creak") i Australien för att ta det lugnt, och där kan Mick dessutom skydda Sue som bäst. Väl där kommer dock Rico och hans hejdukar efter, som då måste vandra omkring i bushen för att finna Sue, samtidigt vill Rico och hans manskap även gärna ha tag i Mick. För att försvåra för Mick att kunna gömma sig blir Mick's gamle ortsvän Walter "Wally" Reilly (John Meillon) tillfångatagen av Rico, eftersom "Wally" känner till allt om Mick samt är en van orienterare i dessa trakter. Mick tvingas då rädda honom, men ser det inte som ett särskilt svårt uppdrag eftersom det för honom är det mer som en lek – och han kan hitta på och lyckas med precis vad han vill för att distrahera manskapet till att deras vistelse, natt som dag, bli en mardröm.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]