Cybernator

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Cybernator
OriginaltitelAssault Suits Valken
År1992, 2004
UtvecklareNCS Corp
UtgivareKonami
FormatSNES, Playstation 2 (2004)
Distribution
Japan18 december 1992 (SNES)
Datorspelsportalen

Cybernator, i Japan Assault Suits Valken, är ett run and gun-spel utvecklat av NCS Corp och publicerat av Konami. Spelet kom till SNES i Japan den 18 december 1992, i USA 1993 och till Playstation 2 2004.

Bakgrundshistorien[redigera | redigera wikitext]

Spelet utspelar sig i en framtid, då jordens fossilbränslen börjat sina. Ett storkrig om resurserna rasar, men det bråkas också om territoriella anspråk på månen. De två krigförande parterna, "Axelmakterna" ("Axis") och "Federationen" ("Federation) har möjligheten till rymdfart med rymdstationer och massförstörelsevapen.

Jake är spelets protagonist. Han är soldat i "Stillahavsstaternas marinkår" ("Pacific States' Marine Corp") och styr en av Federationens mecha. Utrustningen är likt en människa, med armar, ben, torso och huvud. Den är utrustad men olika vapen och finesser, bland annat kan den användas begränsat i luften, och landas.

Jake och hans pluton skall förstöra "Bildvorg", Axelmakternas starkaste Mecha. Men först skall ett antal uppdrag genomföras.

Även om Cybernator kom efter Target Earth, utspelar sig Cybernator ett decennium före Target Earth.

I Assault Suit Valken 2, gör Jake ett cameouppträdande som 30-årig veteransoldat som hjälper till i striden som NPC.Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]