Dagens PS

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Dagens PS är en svensk näringslivsinriktad nättidning som startade 2004. Dagens PS koncept var från början att skriva om ("rewrite") andra mediers nyheter och publicera dem på hemsidan. Redaktörerna väljer ut och redigerar nyheter från ett 60-tal olika källor för att samla dem på ett ställe. Sedan 2020 har en ny ägargruppering gjort en stor satsning på datadriven publicering vilket gjort att Dagens PS nu är en av de affärsmedier som ökar mest i svenskt näringsliv.[källa behövs]

Historia[redigera | redigera wikitext]

Dagens PS tidigare ägare hade tidigare grundat och drivit affärstidningen Vision. Den tidningen förvärvades av Stenbecksägda Modern Times Group, MTG, som valde att slå ihop Vision med Finanstidningen. Den sammanslagna produkten blev dagstidningen Finans Vision, FV. I efterdyningarna av ägaren Jan Stenbecks död las Finans Vision också ned, och återuppstod i form av Dagens PS.

Dagens PS nuvarande huvudägare och VD är Mats Hedberg som har en bakgrund från bland annat Dagens Industri. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Mikael Gullström.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]