Dataföreningen i Sverige

Från Wikipedia

Dataföreningen i Sverige (DF) är en intressedriven oberoende ideell förening för alla som arbetar med IT eller IT-relaterade uppgifter. Föreningen har 19000 medlemmar (2012) och finns över hela Sverige. Föreningen är indelad i sex geografiska kretsar med verksamhet nära dig och verkar under följande deviser för IT i Sverige, Kunskap och kontakter

Under ett år arrangeras oftast mer än 400 aktiviteter, som till exempel nätverksträffar, studiebesök, konferenser, mässor och sociala träffar. Att delta på aktiviteter är en del av medlemsnyttan, andra medlemsnyttor är rabatter på vissa tidningar, programvaror och "prylar", en medlemstidning hemskickad 2 gånger i veckan och mycket annat.

Föreningen verkar också för en sund IT-utveckling i samhället genom att delta i debatten, svara på remisser, initiera viktiga frågor m.m. Dataföreningen har till exempel drivit frågan om IT-klyftan i e-samhället och fått gehör i riksdagen för behovet av en folkbildningsinsats.

Föreningen har två dotterbolag, DF Certifiering AB som utvecklar och tillhandahåller certifieringar inom IT-professionen och DF Kompetens som arrangerar utbildningar inom IT.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]