Hoppa till innehållet

Dianna Agron

Från Wikipedia
Dianna Agron
Dianna Agron december 2014.
Dianna Agron december 2014.
FöddDianna Elise Agron
30 april 1986 (38 år)
Savannah, Georgia, USA
Utbildad vidBurlingame High School och hebreisk skola
Aktiva år2006–
MakeWinston Marshall (2016–2020)
Betydande roller
Quinn Fabray i Glee
IMDb SFDb

Dianna Agron, född 30 april 1986 i Savannah, Georgia, USA, är en amerikansk skådespelare, sångare, dansare och regissör, mest känd för rollen som Quinn Fabray i TV-serien Glee.[1]

Dianna Agron växte upp med sina föräldrar Ronald S. och Mary Agron i San Francisco. Hennes fars familj är rysk och efternamnet var ursprungligen Agronskij. Agron tillbringade sin skoltid på high school på Burlingame High School i Kalifornien. Som tonåring gav hon danslektioner.

Agron har varit med i TV-serier såsom Shark, Close to Home, CSI: NY, Numb3rs och har haft en återkommande roll i Veronica Mars. Hon spelade rollen som Harper i en 13 avsnitt lång serie av kortfilmer kallad It's a Mall World, regisserad av Milo Ventimiglia. Serien visades på MTV. Hon syntes även i ett par avsnitt av andra säsongen i Heroes som Ventimiglia är med i. Dianna Agron har även varit värd för mini-musikfestivalen Chickens in Love för 826LA i Los Angeles.

Dianna Agron valdes ut bland många unga Hollywood-stjärnor att medverka i Wal-Marts Ocean Pacific marknadsföringskampanj våren 2010. Den nationella kampanjen presenterade mode, livsstil och underhållningstidningar som Elle, Teen Vogue, Seventeen och Cosmopolitan, utomhus och online på den Ocean Pacifics webbplats. Dessutom anordnade kändisarna en Ocean Pacific-fest i Los Angeles i slutet av april och gjorde personliga framträdanden på uppdrag av varumärket.

Agrons mest välbekanta roll är som Quinn Fabray, en high school-cheerleader, i Fox TV-serien Glee. Serien har tilldelats priser som Screen Actors Guild Award och en Golden Globe.

Den 15 oktober 2016 gifte hon sig med Winston Marshall, från bandet Mumford & Sons.[2]

År Film/TV Roll Övrigt
2009-2015 Glee Quinn Fabray

Säsong 1:regelbunden roll
Säsong 2: regelbunden roll
Säsong 3: regelbunden roll
Säsong 4: återkommande roll

Säsong 5: återkommande roll

Säsong 6: återkommande roll

2010 The Romantics Minnow
2010 Burlesque Natalie
2011 I Am Number Four Sarah
2011 The Hunters Alice
2013 The Family Belle Blake
2015 Zipper Dalia
2015 Tumbledown Finley
2016 Bare Sarah Barton

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]