Dick Grayson

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dick Grayson
Publikationsinformation
Förlag DC Comics
Första framträdande Detective Comics #38 (1940)
Skapad av Bob Kane, Bill Finger, Jerry Robinson
Karakteristiskt
Födelsenamn Richard John Grayson
Alias Robin, Nightwing, Batman
Anslutningar Batmanfamiljen, Batman Incorporated
Tidigare anslutningar Teen Titans, Outlaws, Justice League, The Society
Partners Batman, Oracle, Robin, Red Robin

Dick Grayson är en karaktär i DC Comics serievärld.

Han är Batmans första protegé och därmed den första Robin. Han växte upp på en cirkus då hans föräldrar var akrobater och han var en naturbegåvning. Men under en föreställning gick föräldrarnas trapetser sönder och de faller handlöst mot cirkusgolvet. Dick ser sina föräldrar döda på golvet och Bruce ser i pojken sig själv, som föräldralös och ensam. Han tar in Robin och tränar honom till att bli hans följeslagare.

Dick Grayson är den Robin som har varit Batmans följeslagare som längst. Men efter en lång tid som hans följeslagare och vid DC Comics crossover Crisis on Infinite Earths lämnar han Batman och tar upp en roll som Nightwing. (Vilket skall nämnas att namnet Nightwing får han från Stålmannen, som på Krypton hade en hjälte som bytte identitet och blev något bättre).

Dick Grayson blir Nightwing helt och hållet men behåller även kontakten med Batman. Batman kan man senare se hur han tänker att det alltid var meningen att Dick en dag skulle lämna honom då Grayson var född att vara i centrum.

Dick Grayson tog även över rollen som Batman i de amerikanska serietidningarna när Bruce Wayne antogs vara död.