DreamHack Winter 2013

Från Wikipedia
DreamHack Winter 2013
ArrangörValve Corporation & Dreamhack
VärdlandSverige Sverige
Startdatum28 november 2013
Slutdatum30 november 2013
Counter-Strike: Global Offensive
SegrareFnatic
AndraplatsNinjas in Pyjamas
TredjeplatsVeryGames
Följande 
ESL One Katowice 2014

2013 DreamHack SteelSeries Counter-Strike: Global Offensive Championship, mer känd som DreamHack Winter 2013 var en Counter-Strike: Global Offensive-turnering som hölls i JönköpingDreamhack 2013. Turneringen var den första Counter-Strike: Global Offensive turneringen att sponsras av Valve. Turneringen hade en prispott på 250 000 dollar.[1] Tittarsiffrorna mättes till 145 000 tittare vid ett givet tillfälle på Twitch och inne i spelet.[2]

Turneringen[redigera | redigera wikitext]

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

16 lag deltog i turneringen varav de sex bästa lagen från tidigare turneringar var direktkvalificerade till och resterande tio fick kvala sig fram. Storfavoriterna i turneringen var svenska Fnatic och Ninjas in Pyjamas. Även franska VeryGames var en stor favorit utanför Sverige.

Resultat[redigera | redigera wikitext]

Det svenska laget Fnatic vann turneringen efter att ha slagit det andra svenska laget Ninjas in Pyjamas i finalen. Fnatic var därmed det första laget att vinna en major i Counter-Strike: Global Offensive. Prispotten var även den största vid tillfället någonsin inom CS:GO och den mest sedda turneringen fram tills nästa major, ESL One Katowice 2014.

Referenser[redigera | redigera wikitext]