Dustin Rhodes

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Dustin Rhodes
Goldust cropped.jpg
Född11 april 1969 (50 år)
AustinUSA
MedborgarskapUSA
SysselsättningProfessionell fribrottare[1]
ArbetsgivareTotal Nonstop Action Wrestling
FöräldrarDusty Rhodes
SläktingarCody Rhodes (syskon)
Redigera Wikidata

Virgil Riley Runnels III, född 11 april 1969, amerikansk wrestlare mer känd som Dustin Rhodes eller Dustin Runnels. Debuterade först i WWF(Numera WWE) med namnet Goldust. Han hade ett antal misslyckade och lyckade roller i WWE, en av hans tidigare var regissören Goldust som var helt galen i guld och filmer. Han blev då tränad av sin fru Terri Runnels, men detta avbröts i en [kayfabe]skilsmässa då Goldust lämnade Terri för att börja dejta Luna Vachon och byta sin gimmick till den sinnessjuka, frisläppta, The Artist Formerly Known As Goldust, som hade en del fejder med både Vader och Marc Mero. Men rollen var både dålig och namnet långt så han återvände till sin gamla roll som den något mystiska Goldust. Då han slog ihop sig med Booker T som partner för att besegra New World Order (NWO). På senare tid förlorade de sina tag titlar till Lance Storm och William Regal och Goldust insåg att det var hans eget fel så han och Booker T gick skilda vägar, efter en stunds deppighet backstage attackeras han av Batista och Randy Orton, då han vägrar svara dem var Scott Steiner finns eftersom han är deprimerad. Han hade även en misslyckad gimmick, kallad Seven, han ska föreställa en elak gestalt som alla flyr från. Men han hatar gestalten och vill hellre vara Dustin Rhodes som ingen behöver vara rädd för.

Efter ett tag kommer han till TNA som Dustin Rhodes och slår ihop sig med Americas Most Wanted för att besegra alla deras motståndare. Detta varar inte länge och i TNA är Dustin Rhodes mer sin karaktär Dustin Rhodes än Goldust då TNA vägrar använda en roll som WWE satt ensamrätt på. Många fans klagar på hur Dustin använts i TNA och längtar efter en comeback av honom då han finns med i WWE:s Alumni.

När han kom tillbaks till WWE var det ett kort tag i 2005-2006, då han var Goldust och återigen en glädjespridande typ som dök upp överallt för att skrämmas. Bland annat skrämde han upp Shelton Benjamins [kayfabe] mamma och även Snitsky som skulle träffa en tjej som han skulle på dejt med. Goldust skapade en missfosterfamilj som hängde omkring i en hall för missfoster, deras team bestod av piraten Paul Burchill, Goldust själv då utklädd till Oprah Winfrey, Snitsky som slickar Mae Youngs och Moolahs fötter, "Miljon dollar-mannen" Ted DiBiase samt Eugene. Dessa typer vill övertyga Booker T om att hans rätta plats är där och inte i ringen då hans motståndare är Boogeyman.

Just nu[när?] håller han till i TNA och heter Black Reign. Dustin Rhodes kontrakt med TNA är ute och han planerar inte att förnya det eftersom hans roll i företaget inte platsade och han fanns på rostern ett bra tag innan han släpptes. Anledningen till detta var att Black Reign samarbetade med kollegan Rellik och när Rellik lämnade TNA visste man inte hur Black Reigns roll skulle användas.

Har gått en minifejd mot Santino Marella i höstas (2008) i WWE.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ CageMatch worker ID: 917