Edoardo Mortara

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Italien Schweiz Edoardo Mortara
Edoardo Mortara.jpg
GP2
Senaste stallArden International
Edoardo Mortara före Diego Nunes i GP2 2009.

Edoardo Mortara, född 12 januari 1987 i Genève i Schweiz, är en schweizisk professionell racerförare som tävlar under italiensk flagga. Han är fabriksförare för Mercedes-AMG i bl.a. DTM och Formel E.[1]

Racingkarriär[redigera | redigera wikitext]

Mortara inledde sin seniorkarriär i Formula Renault 2.0 Italia 2006, där han tog en sammanlagd fjärdeplats. Detta ledde till ett kontrakt med Signature-Plus i F3 Euroseries 2007. Han slutade där på en åttondeplats totalt, vilket räckte till rookietiteln. Nico Hülkenberg var inte med i den tävlingen, eftersom han hade kört i en annan F3-serie tidigare. Mortara inledde sedan säsongen 2008 lysande, men tappade ungefär halvvägs och förlorade därmed sin mästerskapsledning och titelchansen till nämnde Hülkenberg.

Mortara körde i GP2 för Arden International 2009 och slutade totalt på fjortonde plats med en seger på Circuit de Catalunya.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ AG, Mercedes-Benz by Daimler. ”2018 Driver Line-up Taking Shape - MERCEDES-AMG DTM” (på engelska). www.mercedes-benz.com. https://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-amg-dtm/2018-driver-line-up-taking-shape/. Läst 14 maj 2018. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]