Elisabet Nemert

Från Wikipedia
Elisabet Nemert
Elisabet Nemert på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 2014
Elisabet Nemert på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 2014
Född12 februari 1950 (74 år)
Stockholm
Yrkeförfattare, gymnasielärare
NationalitetSverige
Språksvenska[1]
Noterbara verkBortom stjärnan
Webbplatshttp://elisabetnemert.com
Elisabet Nemert vid prisutdelningen av Bonnier bokklubbars pris Årets bokBokmässan i Göteborg den 29 september 2017 där hon kom på 3:e plats med boken Vargarnas tid.

Elisabet Sofia Nemert, född 12 februari 1950 i Stockholm, är en svensk författare. Hennes böcker är översatta till sex språk. Bortom stjärnan har sålt i 75 000 exemplar i Sverige.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Nemert är uppvuxen i Stockholm men bosatt i Sollentuna kommun. Hon är gift med tandläkaren Per Gålnander[2] och har två döttrar.

Nemert har en bakgrund som adjunkt på högstadiet och gymnasiet. Hon undervisade i svenska, historia och filmvetenskap.[3] Under den perioden skrev hon ett stort antal läromedel framför allt för skolan, i ämnen som religion och konflikthantering.[4]

Efter romanen Bortom stjärnan, som blev en succé, övergav hon läraryrket för att skriva på heltid. Hennes första sju skönlitterära böcker har handlingen förlagd till en historisk miljö. Det har sagts att hon "skriver i Marianne Fredrikssons anda och förenar spännande intriger med djup och livsvisdom".[5] Andra kritiker har kommenterat hennes "nitiskt förklarande, adjektiv- och adverbspäckade språk".[3]

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

2018 - Blå längtan

2020 - Älvornas kulle

2022 - Drömmarnas flod

Övriga verk[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]