Familjegudstjänst

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

En familjegudstjänst eller familjemässa är en gudstjänst som firas i kyrkan, och som anpassats så att såväl barn som unga och vuxna kan delta tillsammans i aktiviteterna.[1] Signifikativt är att barnen kan delta under hela gudstjänsten, och att gudstjänsten ofta är förkortad för barnens skull.[2] Ibland medverkar barn och ungdomar själva i gudstjänsten, exempelvis i form av en barnkör.[1] Undervisningen kan utgöras av en mycket kort predikan eller appell, ofta kompletterad med drama. Familjegudstjänster kan förekomma vid terminsavslutning av söndagsskola och i samband med annan barnverksamhet.[2]


Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Familjegudstjänster”. Svenska kyrkan. https://www.svenskakyrkan.se/bromma/familjegudstjanster. Läst 2 februari 2016. 
  2. ^ [a b] ”Familjemässa, familjegudstjänst”. Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Arkiverad från originalet den 29 mars 2016. https://web.archive.org/web/20160329155149/http://evl2.fi/ordlista/index.php/Familjem%C3%A4ssa%2C_familjegudstj%C3%A4nst. Läst 2 februari 2016.