Fatboy

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
FATBOY
Fatboy press 2 svartvit mindre.jpg
Fatboy press picture
BakgrundStockholm, Sverige Sverige
GenreRockabilly / Country
År som aktiva1996 - idag
Skivbolagpsykbunkern
WebbplatsOfficiell webbplats
Facebook
Medlemmar
Thomas Pareigis, Hannu Kiviaho, Jan Lissnils, Thomas Schuldt, och Marcus Källström.
Tidigare medlemmar
Richard "Richey" Tersaeus - Trummor, 1996 - 2003,Jörgen "Jugglo" Wall - Trummor, 2003 - 2009 ,Alf Östlund - Ståbas, 1995 - 2015 ,Joakim Lindahl - Gitarr mm, 1999 - 2016

FATBOY är ett svenskt rockabillyband.

Alla riktigt bra band och artister vet var de kommer ifrån och vart de är på väg och FATBOY är ett fullkomligt lysande exempel på detta. När de började spela tillsammans 1996 kom de från band i olika genrer med en idé om att de nu var tillräckligt gamla för att kunna spela riktig countrymusik. Det är ju ingen barnlek direkt. De började med att spela coverversioner av stora countryartister som Faron Young och Patsy Cline, men snart började deras egna kompositioner smyga sig in i repertoaren också.

Efter att ha spelat sin första livespelning på en fest på Moderna Dansteatern blev de tillfrågade om att vara delaktiga i Nya Pistolteaterns uppsättning av Tolvskillingsoperan, där de spelade sina egna tolkningar av Kurt Weill och Bertolt Brechts kompositioner.

Deras första skiva är ett rått och mörkt rockabilly album som heter Steelhearted. Efter den kom den mer mångsidiga uppföljaren In My Bones följd av den högoktaniga Overdrive. Med den exotiska och voodoo influerade skivan Love Creole lyckade de fånga de välkända Hollywood regissörerna Tim Burton och Quentin Tarantinos intresse. På deras senaste album Moments tar de avstickare in i ett mörkt och grubblande filmiskt narrativ.

Den röda tråden som följer FATBOY är att de alltid förenar då och nu på ett exemplariskt och högst eget vis.

Bandmedlemmar[redigera | redigera wikitext]

Fd Medlemmar

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Album[redigera | redigera wikitext]

Singlar[redigera | redigera wikitext]

Filmer/Teatrar[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]