Fil:KOSTYM (kavaj-) Bestående av kavaj, väst och byxor - Hallwylska museet - 89323.tif

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Originalfil(3 744 × 5 616 pixlar, filstorlek: 60,2 Mbyte, MIME-typ: image/tiff)

Fotograf
Tillverkare Fr. Kaedings Efterträdare, Zittorin & Lundvik. (Hovskräddare)
Titel
Kostym
Originalbeskrivning
Notera: Av dokumentationsskäl har originalbeskrivningen behållits. Tillrättalägganden och alternativa beskrivningar bör införas separat från nedanstående information.
KOSTYM (kavaj-) Bestående av kavaj, väst och byxor. Av mönstrad gråmelerad kamgarnscheviot i randmönster samt med ljusgråa hornknappar. Tillhört Walther von Hallwyl. Foto till boken: Ett sekel av dräkt och mode ur de Hallwylska samlingarna.
Nyckelord: Kavajer, Zittorin & Lundvik, Walther von Hallwyl, Föremålsbild, Skor, Fluga, Kamgarnscheviot, Herrmode, Ett sekel av dräkt och mode ur de Hallwylska samlingarna
Beskrivning
Svenska: KOSTYM (kavaj-) Bestående av kavaj, väst och byxor. Av mönstrad gråmelerad kamgarnscheviot i randmönster samt med ljusgråa hornknappar. Hand- och maskinsydd. Kavaj: Enradig, med tre knappar samt nedvikt krage och korta slag, i det vänstra ett knapphål, framstyckenas hörn rundade. Ryggen med mittsöm, sid- och axelsömmar. Knapparna runda, fyrhåliga, med plan framsida och stavformig kant. Knapparna fram större än de på ärmarna. Foder av mörkgrått siden (atlas), på vardera framstycket en bröstficka av gråbrunt bomullstyg; ärmfoder av blårandigt vitt siden. Mått: Ärmhålsdjup: 23 cm.; längd, hel: 76 cm.; ryggbredd, halv: 19 cm.; ärmlängd: 81 cm.; bröstvidd, fram: 44 cm.; bröstvidd, hel: 104 cm.; livvidd: 100 cm. Väst: Enradig, med sex knappar som de mindre i kavajen, på båda framstyckena ficka och bröstficka. Ryggstycke av mörkgrått siden (atlas), ett stycke från nedre kanten två spänntampar med brunlackerat spänne med två taggar (tornar). Fodret i rygg- och framstycken av ljusgrått merceriserat bomullstyg i smalt randmönster. Fickor av svart bomullstyg. Mått: Öppning: 28 cm. Hel västlängd: 69 cm. Byxor: Upptill på vardera framstycket en tvärficka. Midjeband med hake och hyska, knapp och knapphål samt sex hängselknappar. Knapparna av grå massa, runda, fyrhåliga, med plan framsida och insänkt mitt. Gylfen med fyra knappar som de på midjebandet men mindre. Midjebandet fodrat med rött skinn (saffian), bak- och gylffoder av vit kypert. Fickor av satin som slejfen. Knapphålen handsydda med grått grovt silke eller vit bomullstråd. Mått: Yttersöm, längd: 108 cm.; innersöm, längd: 83 cm.; livvidd: 86 cm.; stussvidd: 106 cm.; lårvidd: 66 cm.; knävidd: 48 cm.; vidd nedtill: 44 cm. Nedersta gylfknappen av svart massa. Förfärdigade efter beställning av Walther von Hallwyl något av åren 1912 - 1915 hos skrädderifirman Fr. Kaedings Efterträdare, Zittorin & Lundvik, hovleverantörer.
Datum Okänt datum
Unknown date
institution QS:P195,Q4346239
Inventarienummer
Place of creation Stockholm, Sverige
Källa LSH 89323 (hm_dig3321)
Tillstånd
(Återanvändning av denna fil)
Denna fil har tillgängliggjorts på Wikimedia Commons av Hallwylska museet som en del av ett samarbetsprojekt med Wikimedia Sverige. Alla konstverken i fotografierna ägs av museet och är klassade som allmän egendom på grund av ålder. Fotografierna är antingen allmän egendom på grund av ålder eller så ägs upphovsrätten av museet som har gjort den tillgänglig under CC0 eller under licensen Creative Commons Erkännande-DelaLika 3.0 Generisk.

English | македонски | svenska | +/−

Wikimedia Sverige
Fotografi
w:sv:Creative Commons

erkännande dela lika

Denna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk
Erkännande: Hallwylska museet / Jens Mohr / CC BY-SA
Du är fri:
  • att dela – att kopiera, distribuera och sända verket
  • att remixa – att skapa bearbetningar
På följande villkor:
  • erkännande – Du måste ge lämpligt erkännande, ange en länk till licensen och indikera om ändringar har gjorts. Du får göra det på ett lämpligt sätt, men inte på ett sätt som föreslår att licensgivaren stödjer dig eller din användning.
  • dela lika – Om du ändrar, bearbetar eller bygger vidare på verket får du endast distribuera resultatet under samma licens eller en licens som liknar denna.

Object
Public domain

Detta verk är också upphovsrättsfritt i länder och områden där upphovsrätten förfaller 100 år eller färre efter upphovsmannens död.


Dialog-warning.svg Du måste även inkludera en tagg för allmän egendom i USA för att indikera varför detta verk är allmän egendom i USA.

OTRS Wikimedia

Detta verk är fritt och kan användas av vem som helst i vilket syfte som helst. Du behöver inget tillstånd för att använda det här innehållet, så länge du följer eventuella licenskrav som anges på den här sidan.

Wikimedia har tagit emot e-post som bekräftar att upphovsrättsinnehavaren har godkänt publicering under de villkor som nämns på den här sidan. Korrespondensen har granskats av en betrodd volontär och sparats i vårt arkiv. Korrespondensen är tillgänglig för betrodda volontärer med ärendenummer 2013081910005037.

Frågor angående den arkiverade korrespondensen kan ställas på OTRS noticeboard.


Ärendelänk: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2013081910005037

Felanmälan Du kan hjälpa genom att anmäla felaktigheter till Commons:LSH/Error reports.
Om felet var inlagt av en Wikimedian och inte finns på museets webbplats, kan du ändra denna sidan direkt.

Filhistorik

Klicka på ett datum/klockslag för att se filen som den såg ut då.

Datum/TidMiniatyrbildDimensionerAnvändareKommentar
nuvarande9 oktober 2013 kl. 12.18Miniatyrbild för versionen från den 9 oktober 2013 kl. 12.183 744 × 5 616 (60,2 Mbyte)LSHuploadBot{{LSH artwork |artist= |manufacturer= Effie Hegermann-Lindencrone, |title= {{Title|Vas}} |description= {{sv|Päronformig vas med genombrutet gods bestående av cyklamenliknande blommor i ljusbrunt och svagt blågredelint med brunaktig mitt. Gråvita blad

Följande sida använder den här filen:

Global filanvändning

Följande andra wikier använder denna fil:

  • Användande på nn.wikipedia.org

Metadata