Filip Stiller

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Filip Arnold Tomas Stiller, född 1 juni 1982 i Göteborg, är en svensk journalist och före detta konståkare som har tävlat i herrarnas singel. Han har vunnit tre guldmedaljer i SM i konståkning och drog sig tillbaka från tävlandet 2006. Bästa internationella resultat för Stiller är en fjärdeplats vid Golden Spin, Zagreb 2004. Han representerade Sverige i VM 2000, EM 1999, och Junior-VM 1999 och 2001.

Stiller har bland annat varit nyhetsuppläsare på Ekot i Sveriges Radio, och programledare på SVT Västnytt och SVT ABC. Han är också kommentator i konståkningssammanhang, bland annat var han en av Viasats kommentatorer under vinter-OS i Sotji, och var även kommentator för gymnastik under sommar-OS i Rio tillsammans med Veronica Wagner.

Hösten 2008 deltog Stiller i Stjärnor på is i TV4, där han tävlade tillsammans med friidrottsstjärnan Malin Ewerlöf Krepp. Paret tog sig till program fem av tio.

Källor[redigera | redigera wikitext]


Camera-photo.svg Pictgram running man.svg Flag of Sweden.svg Denna biografiska artikel om en svensk idrottare behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.