Fornvännen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Fornvännen är en av Nordeuropas ledande vetenskapliga tidskrifter inom arkeologi och äldre konsthistoria. Den har bland annat Nordens största recensionsavdelning på området. Artiklarna är skrivna på nordiska språk, engelska eller tyska med sammanfattningar på engelska. Tidskriften kommer ut med fyra häften per år.

Fornvännen började ges ut av Vitterhetsakademien år 1906 och ersatte då Vitterhetsakademiens Månadsblad och Svenska Fornminnesföreningens Tidskrift. Sedan juni 2000 finns Fornvännen även i en elektronisk upplaga på Internet. En skannad och OCR-tolkad webbversion av tidskriftens första 100 årgångar med kraftfulla sökverktyg sjösattes i november 2007. Från och med mars 2009 är Fornvännen en Open Access-tidskrift vars webbversion publiceras sex månader efter varje nummer på papper.

Tiden från manusinlämning till publicering var 2014 nio månader för långa artiklar och mindre än fem månader för korta inlägg och bokrecensioner.

Fornvännens redaktionsgrupp består av lundaprofessorn och akademiledamoten Lars Larsson, Martin Rundkvist, Elisabet Regner, Göran Tegnér och Jan Peder Lamm.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]