Guiseley AFC

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Guiseley AFC
Fullt namn Guiseley Association Football Club
Smeknamn The Lions
Grundad 1909
Arena Nethermoor Park, Guiseley
(Kapacitet: 3,000)
Ordförande Phil Rogerson
Tränare Mark Bower
Serie Football Conference
2014/15 Conference North
5:e, vinnare playoff
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Bortaställ

Guiseley Association Football Club är en engelsk fotbollsklubb från Guiseley i norra delen av West Yorkshire i utkanten av det urbana område som bildats när städerna Leeds och Bradford vuxit samman till ett enda storstadsområde. Klubben bildades redan 1909 och spelar sedan säsongen 2010/11 i Conference North som är den sjätte nivån inom Englands ligasystem för fotboll.

Sedan Guiseley AFC avancerade upp till Conference North har man två gånger placerat sig som 2:a och två gånger som 5:a. Trots fyra försök att avancera vidare uppåt via playoffspel har man ännu inte lyckats nå Football Conferences Premer Division. Andraplaceringarna i Conference North 2011/12 och 2012/13 är dock klubbens främsta meriter i seriespel under de mer än hundra år som klubben existerat.

Två gånger har Guiseley AFC spelat på gamla Wembley Stadium efter att ha nått finalen i FA Vase. De två finalerna resulterade i en vinst (1991) och en förlust (1992). Två år senare var klubben nära att återigen få beträda Wembleys matta, men en uddamålsförlust mot Runcorn FC i semifinalen av FA Trophy innebar att så inte blev fallet. I FA Cupen har Guiseley aldrig nått längre än till första omgången. Den bedriften har man lyckats med vid sex tillfällen mellan 1991/92 och 2012/13. Säsongen 1991/92 föll man med uddamålet mot Chester City FC och 2012/13 spelade man oavgjort mot Barrow AFC i första matchen och förlorade omspelet. Vid de övriga fyra tillfällena har det blivit klara förluster.[1]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Guiseley AFC (2014):[1] "Guiseley AFC - Our club’s history"