Hälsoresa

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Hälsoresa är ett relativt nytt begrepp som innebär en mängd olika saker. De som använder sig av ordet hälsoresor refererar ofta till resor som syftar till att hela själen eller till att ändra på sitt utseende på något sätt.

Resans längd mätt i avstånd har ingen betydelse men syftet med resan är i det ena fallet vila. Med detta menas dels kroppslig vila såsom spabehandlingar, massage och annan avslappning eller behandling, och dels mental meditation såsom yoga och andra former av mental återhämtning.

Den andra delen av hälsoresor har med människokroppen att göra. Idag reser människor iväg till andra länder för att låta ändra på delar av kroppen som de inte är nöjda med. Kosmetiska skönhetsoperationer utomlands lockar många svenskar då det ofta är billigare, de får möjlighet att vila ut efter operationen och kan låta kroppen läka med överseende av utbildad vårdpersonal. Det kan till exempel handla om ögonoperationer, ansiktskirurgi, hårtransplantationer, bröstoperationer, oönskad hårväxt, fettsugning samt olika sorters laseroperationer med mera.

Se även[redigera | redigera wikitext]