Hard Luck Woman

Från Wikipedia
Hard Luck Woman
Singel av Kiss
Utgivning1 november, 1976
GenreRock
Längd3:34
ProducentEddie Kramer

"Hard Luck Woman" är en låt av hårdrocksbandet KISS från albumet Rock and Roll Over 1976. Låten släpptes som första singel den 1 november 1976 och är skriven av Paul Stanley.

"Hard Luck Woman" var först skriven åt Rod Stewart och företer stora likheter med Stewarts låt "Maggie May". Stewart tackade nej, och KISS bestämde sig för att behålla den själva. Snart blev det klart att låten skulle sjungas av Peter Criss som en uppföljare till Beth. Criss hade även den rätta hesa rösten som behövdes till låten.

Låten gavs inte till Criss bara av vänlighet. Stanley ville skriva något som var likt Rod Stewart, så som "Maggie May" eller "You Wear It Well". När han spelade upp låten för Gene Simmons tyckte denne att den skulle vara perfekt som en uppföljare till Beth och att de självklart inte skulle ge bort den. Planen funkade då singeln blev en Top 20 hit i USA. Stanley spelade 12-strängad akustisk gitarr på låten.

"Hard Luck Woman" återfinns på Alive II från 1977 i liveformat men det visade sig senare att den inte alls var i liveformat på skivan. Den hade spelats in på ett genrep och sedan hade man lagt på publikljud. "Hard Luck Woman" har dock spelats live ett fåtal gånger under slutet av 1976.