Alive II

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Alive II
Studioalbum av KISS
Utgivning 28 november 1977
Inspelat 1977
Genre Hårdrock
Längd 71 m 47 s
Skivbolag Casablanca Records
Producent KISS & Eddie Kramer
KISS-kronologi
Love Gun
1977
Alive II
1977
Double Platinum
1978

Alive II är ett livealbum med KISS, utgivet den 28 november 1977.

Låtförteckning[redigera | redigera wikitext]

Sida 1

 1. Detroit Rock City (Bob Ezrin/Paul Stanley)
 2. King of the Night Time World (Bob Ezrin/Kim Fowley/Mark Anthony/Paul Stanley)
 3. Ladies Room (Gene Simmons)
 4. Makin' Love (Paul Stanley/Sean Delaney)
 5. Love Gun (Paul Stanley)

Sida 2

 1. Calling Dr. Love (Gene Simmons)
 2. Christine Sixteen (Gene Simmons)
 3. Shock Me (Ace Frehley)
 4. Hard Luck Woman (Paul Stanley)
 5. Tomorrow and Tonight (Paul Stanley)

Sida 3

 1. I Stole Your Love (Paul Stanley)
 2. Beth (Bob Ezrin/Peter Criss/Stan Penridge)
 3. God of Thunder (Paul Stanley)
 4. I Want You (Paul Stanley)
 5. Shout It Out Load (Bob Ezrin/Gene Simmons/Paul Stanley)

Sida 4

 1. All American Man (Paul Stanley/Sean Delaney)
 2. Rockin' in the USA (Gene Simmons)
 3. Larger Than Life (Gene Simmons)
 4. Rocket Ride (Ace Frehley/Sean Delaney)
 5. Any Way You Want It (Dave Clark)

Låtarna på sida 4 är inspelade i studio. Ace Frehley spelar gitarr på endast en av de fem låtarna, Rocket Ride. På "All American Man", "Rockin In The USA" och "Larger Than Life" är det Bob Kulick som spelar gitarr. Paul Stanley spelar alla gitarrer på "Any Way You Want It".

All American Man[redigera | redigera wikitext]

All American Man är en låt skriven av Paul Stanley och Sean Delaney.

Den första av tre låtar där Bob Kulick gick in på Ace Frehleys plats och spelade in leadgitarr. All American Man var den sista låten att bli inspelad av de nya låtarna. När en av låtskrivarna Sean Delaney fick frågan att berätta om låten i en intervju hade han mycket att säga: "För att vara helt ärlig så var det tre stycken som skrev den här låten men en av dem blev inte nämnd som låtskrivare. Han hette Richard Gerstein och var en artist för RCA Records. Vi satt alla tre uppe i Pauls lägenhet och Paul började spela på gitarren och jag började sjunga". Låten skrevs efter att bandet lämnat Japan i mars 1977.

All American Man är den enda låten som har spelats live med Kiss av de nya spåren från Alive II. Däremot spelades den först 2007. Det efter att fansen fått rösta fram en låt på Kissonline som Kiss skulle spela på deras korta "Hit N Run Tour" 2007.

Rockin' In The USA[redigera | redigera wikitext]

Rockin' The USA är skriven av Gene Simmons.

Den andra låten av tre som Bob Kulick spelade leadgitarr på. Gene var den som tog in mest nytt material till Alive II men just den här låten blev ingen hit bland de fans som tog texten för allvarligt, särskilt inte bland de engelska fansen. Texten beskriver hur någon, möjligen Gene själv, är på turné runt om i världen men bara längtar efter att få spela i USA. Texten ska inte tas för allvarligt, då det är en humoristisk text.

Rockin' In The USA har aldrig spelats live.

Larger Than Life[redigera | redigera wikitext]

Larger Than Life är skriven av Gene Simmons.

Den sista låten som Bob Kulick spelar leadgitarr på men den första låten som spelades in bland de nya låtarna på Alive II. Av någon konstig anledning så har Kiss ett flertal gånger sagt att det är Rick Derringer som spelar gitarr på den vilket han inte gjorde. Bob Kulick har svarat i ett flertal intervjuer att det var han som spelade in gitarren. På Rick Derringers webbplats nämner inte Rick Alive II som en Kiss-skiva han jobbat på men nämner till exempel Lick It Up. Gene Simmons spelar 12-strängad gitarr på låten. Gene fick inspiration till låten av Led Zeppelins trum-drivna låtar. Sen hade även Kiss kvalificerat sig till att vara Larger Than Life under 1977.

Larger Than Life har aldrig spelats live.

Rocket Ride[redigera | redigera wikitext]

Rocket Ride är skriven av Ace Frehley och Sean Delaney. Den släpptes som singel 22 februari 1978 och tog sig till en 33# på Billboard Hot 100.

Rocket Ride var Ace enda bidrag av de fem nya studiospåren på Alive II. Ace spelar gitarr, bas och sjunger på den. Låten skrevs under Japan-turnén 1977. Rocket Ride vare en låt som Ace tänkte använda till ett soloalbum efter att bandet inledningsvis tackat nej till låten under inspelningarna av Love Gun.

Rocket Ride släpptes som singel och blev en topp 40-hit. Detta gav Ace mycket stort självförtroende, både som låtskrivare och scenartist.

Trots att singeln blev en top 40-hit spelades låten aldrig live. Däremot har Frehley framfört låten på nästan alla sina soloturnéer.

Any Way You Want It[redigera | redigera wikitext]

Any Way You Want It är en cover och är skriven av Dave Clark och framför av Dave Clark Five.

Först var det tänkt att man skulle spela in Elvis Jailhouse Rock men efter hans död 16 augusti 1977 så valde man att ta med Any Way You Want It istället. Det var en mycket enkel låt som Paul Stanley enkelt kunde spela in. Låten innehåller inget solo vilket gör klart att Bob Kulick inte spelar på låten utan att alla gitarrer sköts av Paul.

Inte mycket ändrades från Dave Clarks versions till Kiss version. Paul ändrade ett ord i första versen. Han bytte ut can mot will. Kiss version var även 4 sekunder kortare.

Låten har aldrig spelats live.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]