Healthcap

Från Wikipedia
HealthCap
TypOnoterat venturekapitalbolag
HuvudkontorSverige Stockholm, Sverige
Schweiz Lausanne, Schweiz
BranschVenturekapital inom livsvetenskaperna med inriktning på medicin
Historik
Grundat1996
GrundareBjörn Odlander och Peder Fredrikson
Ekonomi
Tillgångarinnehav i ca 40 portföljbolag
Förvaltat kapital10 miljarder SEK
Övrigt
WebbplatsHealthCap

HealthCap, är ett specialiserat venturekapital-bolag[1] som investerar inom området livsvetenskap och förvaltar över tio miljarder kronor. HealthCap investerar i innovativa bolag med fokus på terapeutiska produkter och behandlingsmetoder. Fram till 2023 hade HealthCap investerat i mer än 125 bolag och tagit mer än 45 bolag publika. HealthCap har kontor i Stockholm och Lausanne.

HealthCap grundades 1996 av Björn Odlander[2] och Peder Fredrikson[3] och den första fonden etablerades samma år. Fram till 2023 har HealthCap etablerat åtta fonder och finansierat mer än 125 bolag, varat mer än 45 har tagits publika på nio olika marknader. Den senaste fonden, HealthCap VIII, etablerades 2019. HealthCap har cirka 25 anställda, varav 13 är partners.

Investeringar i urval[redigera | redigera wikitext]

HealthCap har ett precisionsmedicinskt fokus och investerar i bolag som utvecklar nya teknologier och läkemedel som kan förändra framtida klinisk behandling. Portföljbolagen har utvecklat mer än 20 farmakologiska produkter och tagit mer än 40 medicintekniska produkter till marknaden. Exempel på teknologier som finansierats av HealthCap är:

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källhänvisningar[redigera | redigera wikitext]