Heroes of Might and Magic V

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Heroes of Might and Magic V
OriginaltitelHeroes of Might and Magic V
År2006
UtvecklareNival Interactive
UtgivareUbisoft Entertainment
GenreTurordningsbaserad strategi
Antal spelareSingle player, Multiplayer
FormatMicrosoft Windows, Mac OS X
Spelserie
FöregångareHeroes of Might and Magic IV
ExpansionerHeroes of Might and Magic V: Hammers of Fate, Heroes of Might and Magic V: Tribes of the East
UppföljareHeroes of Might and Magic VI
Datorspelsportalen

Heroes of Might and Magic V, även Heroes 5 eller HoMM5 är det femte spelet i den turordningsbaserade strategispelserien Heroes of Might and Magic, utvecklat av Nival Interactive.

Det finns två expansionspaket till spelet, Hammers of Fate och Tribes of the East.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Handlingen börjar med Kung Nicolai's bröllop med Isabel. Under ceremonin attackerar demonerna och Nicolai tvingas ta till sina militära tjänster, medan Isabel evakueras. Men Isabel har aldrig varit den att sitta still, samtidigt som hennes kärlek är ute på fronten växer hennes oro till handling. Hon skickar ord efter hjälp från alver och magikerna, samtidigt som hon själv sätter ut att samla män av sitt eget folk för att stärka den militära styrkan mot demonerna.

I ett bakhåll blir Isabel tillfångatagen av Agrael, en demonkommendör. Under denna tid blir det klart att med anledning av någon gömd plot, så vill demonerna komma åt Isabel. Hon räddas dock av Godric, bara för att möta sin älskade Nicolai på fältet mot demonerna, dödligt sårad av Agrael. Nicolai's sista önskan var att Isabel skulle ta över tronen, trots att hon aldrig blev krönt.

Med kungariktes redan unga kung död, en drottning hårt driven av hat, samt demonernas ännu dolda plot. Med de odödas egna mål, alvernas och magikernas starka motvilja att kasta sig in i ännu ett krig... framtiden är mörk!