Heroes of Might and Magic VI

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Heroes of Might and Magic VI
Originaltitel Might and Magic: Heroes VI
År 2011
Utvecklare Black Hole Entertainment
Utgivare Ubisoft Entertainment
Genre Turordningsbaserad strategi
Antal spelare Single player, Multiplayer
Format Microsoft Windows
Spelserie
Föregångare Heroes of Might and Magic V
Distribution
Internationell Steam
Åldersrekommendation
ESRB T
PEGI 16
Datorspelsportalen

Heroes of Might and Magic VI är ett datorspel utvecklat av Black Hole Entertainment och distribuerat av Ubisoft. Spelet är en uppföljare till Heroes of Might and Magic V och släpptes 13 oktober 2011.

Story[redigera | redigera wikitext]

Spelet utspelas 500 år innan Homm 5 började. Spelet handlar om fem syskon som väljer olika inriktningar. Det börjar med att ett av syskonen väljer att förråda sin familj och ett annat syskon väljer att döda sin egen far för att få makten. Men hon får inte makten. Istället blir han, som styr Heaven, den nya duke, och systern, som styr Necropolis, startar ett krig.

Gameplay[redigera | redigera wikitext]

Striderna spelas på en fyrkantig plan uppbyggd av mindre fyrkantiga rutor. De flesta varelser fyller en ruta men vissa fyller fyra. Varelser av samma slag kan placeras i samma grupp och visas då som en varelse med en siffra som visar antalet bredvid. Varje armé (som ägs av en "spelare") leds av en hjälte som kan attackera och använda magi men kan inte anfallas direkt utan besegras om alla hjältens varelser dör.

Utanför striderna går hjältarna runt i ett landskap med varelser, städer och gruvor bland annat. Varelser rekryteras i städerna och det finns tre grader av varelser. De tre svagaste kallas "core", de tre nästa kallas "elite" och den starkaste kallas "champion".

Arméer[redigera | redigera wikitext]

Det finns fem arméer/fraktioner i spelet: Haven, Sanctuary, Stronghold, Necropolis och Inferno. De två första (haven, sanctuary) är "goda", de två sista (necropolis, inferno) "onda" och Stronghold är mer neutrala.

Haven: Haven är människor, ledda av änglar. Sanctuary: Sanctuary är en asiatiskt inspirerad fraktion med varelser så som Kappa och Kinesiska drakar Stronghold: Stronghold är en primitiv fraktion bestående främst av orcer. Necropolis: Necropolis är levande döda, det vill säga främst spöken, skelett och zombies. Inferno: Inferno är en helvetesinspirerad fraktion främst bestående av olika sorters demoner.

Tears och blood förmågor[redigera | redigera wikitext]

Tears och blood är ett system som tillkommit i Heroes of Might and Magic VI och alltså inte fanns med tidigare i serien.

Tears: En hjältes tears-värde ökas när denne gör "goda" saker, så som att läka sina trupper eller inte förfölja neutrala varelser som försöker fly, vilket spelaren får reda på genom en ruta när denne attackerar grupper av neutrala varelser som är tillräckligt mycket svagare än deras egen armé.

Blood: Blood är det omvända och ökas främst genom trollformler som skadar fienden och genom att jaga ikapp och döda neutrala varelser.