Higher Ground

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För den svenska rockgruppen, se Higher Ground (musikgrupp), för sången som i engelskspråkig version kallas Higher Ground, se Högre mark

Higher Ground
Singel av Stevie Wonder
Släpptes Juli 1973
Format Grammofonskiva
Album Innervisions
Genre Funk
Längd 3 min, 10 sek
Skivbolag Motown
Låtskrivare Stevie Wonder
Producenter Stevie Wonder
Singlar av Stevie Wonder
You Are the Sunshine of My Life
(1973)
Higher Ground
(1973)
Living for the City
(1973)

Higher Ground är en R&B-låt skriven av Stevie Wonder och finns med på hans soloalbum Innervisions som gavs ut 1973. Låten nådde fjärde plats på Billboard Hot 100. Musikmagasinet Rolling Stone rankar låten som #261 på sin lista på de 500 bästa låtarna genom tiderna.

Coverversioner[redigera | redigera wikitext]

Red Hot Chili Peppers[redigera | redigera wikitext]

Den amerikanska rockgruppen Red Hot Chili Peppers har gjort en cover på låten. Den finns med på deras album Mother's Milk som släpptes 1989. Red Hot Chili Peppers släppte senare sin version som singel. Denna version av låten finns med i filmer som "Mighty Morphin Power Rangers: The Movie" (1995), "Center Stage" (2000), "Walking Tall" (2004) och "The Longest Yard" (2005). En cover på denna version av låten användes i spelet tv-spelet Guitar Hero.

Övriga covers[redigera | redigera wikitext]

Andra kända framträdanden med Higher Ground har gjorts av bland andra sångerskan Alicia Keys, som sjöng den tillsammans med Steive Wonder och Lenny Kravitz på 2004 års upplaga av MTV Video Music Awards, och rocksångaren Chris Daughtry som uppträdde med Higher Ground i American Idol år 2006.

Se även[redigera | redigera wikitext]

För att fortsätta på RHCP-kronologin:

Källor[redigera | redigera wikitext]

Artikeln är, helt eller delvis, en översättning av motsvarande artikel på en:wikipedia.