How We Live

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
How We Live
BakgrundStorbritannien London, England, Storbritannien
GenrerNew Wave, rock, pop
År som aktiva1985-1988
SkivbolagCBS, Portrait
Relaterade artisterThe Europeans, Marillion
Tidigare medlemmar
Steve Hogarth
Colin Woore

How We Live var en brittisk musikgrupp bestående av sångaren, låtskrivaren och klaviaturspelaren Steve Hogarth och gitarristen och låtskrivaren Colin Woore.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

How We Live bildades 1985 av Hogarth och Woore, avhoppade från bandet The Europeans. Under de sista månaderna som medlemmar i The Europeans hade de skrivit tillsammans, och upptäckt att de kompletterade varandra väl. De kontrakterades av CBS och började spela in i Peter Gabriels studio i Bath. Den första singeln var Hogarths självbiografiska Working Town som släpptes 7 juli 1986. Albumet Dry Land släpptes i januari 1987, producerat av David Lord. Nästa singel All The Time in the World misslyckades med att nå topplistorna. En förnyad lansering gjordes, men blev inte heller den uppmärksammad. Försäljningsframgångarna uteblev även för de två kommande singlarna Working Girl och Games in Germany.

Material finns för ett andra album, men bandets medlemmar kommer i konflikt med skivbolagets ledning. Ömsesidig brist på förtroende leder så småningom till att CBS säger upp kontraktet 1988. Kort därefter skickar Steve Hogarths agent en inspelning med honom till det brittiska neo-progressiva rockbandet Marillion, som står utan sångare efter tidigare frontmannen Fishs avhopp föregående år. Marillion ger ut sin första skiva med Hogarth som ny frontman 1988.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]