Hyrlager

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Shurgard i Fruängen på platsen för det tidigare motellet Gyllene ratten.

Hyrlager (self storage) är en form av magasinering i förråd.

Hyrlageridén innebär att företag och privatpersoner kan hyra insynsskyddade förråd i olika storlekar beroende på behov. Kunden har sedan tillgång till sitt förråd med egen nyckel under anläggningens öppettider. Magasinering[1] är en användbar lösning för tillfällig förvaring eller lagring av möbler och andra tillhörigheter. Till exempel I samband med flytt, resor eller långvariga vistelser utomlands.

Hyrlager som verksamhet startade i Texas under slutet av 1960-talet och idag finns där 55 000 anläggningar. I Europa finns det närmare 1500 anläggningar och industrin startade i Storbritannien i början av 1980-talet. I Sverige är hyrlager fortfarande i ett uppbyggnadsskede med 50-100 anläggningar runtom i landet. Bland de största finns Shurgard som öppnade i Stockholm 1998, och sedan dess tillkom ett nya 30-tal anläggningar runtom i Sverige.[2]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Stora fördelar med magasinering i Stockholm – förvara dina ägodelar på ett säkert sätt - Actusflytt Flyttfirma i Stockholm”. Actusflytt Flyttfirma i Stockholm. 30 november 2017. https://actusflytt.se/stora-f%C3%B6rdelar-med-magasinering-stockholm-f%C3%B6rvara-dina-%C3%A4godelar-p%C3%A5-ett-s%C3%A4kert-s%C3%A4tt/. Läst 19 mars 2018. 
  2. ^ Shurgard och self storage historia i Stockholm.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]