I'm on My Way

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
I'm on My Way
Singel av The Proclaimers
Från albumet Sunshine on Leith
Utgiven1989
FormatCD
GenrePop
Längd3.35
LåtskrivareCharlie Reid
Craig Reid
Singlar
The Proclaimers
"Sunshine On Leith"'
(1988)
"I'm on My Way"'
(1989)
King of the Road
(1990)
Album
Sunshine on Leith
"Come on Nature"
(7)
"I'm on My Way"
(8)
"What Do You Do"
(9)

I'm On My Way, skriven av Charles Reid och Craig Reid, är en låt av den skotska popgruppen The Proclaimers, till deras album Sunshine on Leith 1988. 1989 släpptes den på singel, vilken som bäst nådde placeringen #43 i Storbritannien. Melodin användes till komedifilmen Shrek 2001.

För att visa gruppens stöd till den skotska fotbollsklubben Hibernian FC, spelades "I'm On My Way" på Hampden Park då Hibernian FC vunnit med 5-1 över Kilmarnock FC och därmed säkrat segern i den skotska ligacupen säsongen 2006/2007.

Kikki Danielsson har spelat in en coverversion av sången, med text på svenska skriven av Ulf Söderberg. Den hette då "Jag är på väg", och låg på hennes album "Canzone d'amore" 1989 [1] samt på hennes samlingsalbum "I dag & i morgon" 2006.

Textskillnader förekommer, till exempel sjunger The Proclaimers att de först tog bussen fast de kunnat promenera, för att därefter promenera, medan Kikki Danielsson sjunger att hon missade sista bussen, och därför måste promenera de sista milen då hon råkat låsa in nyckeln i bilen och köpt en ros för pengarna till taxiresa.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Information på Svensk mediedatabas


Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia