InfoKomp

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Infokomp är ett svenskt aktiebolag som driver friskolor. Utbildningsformen hos Infokomp kan vara klassrumsbaserad, på distans eller en studieform som kallas Flex, med tillgång till lokal studieplats, dator, kopiering och handledarstöd på en av Infokomp:s drygt 40 orter i landet.

Infokomp har sedan 1993 erbjudit kvalitativ undervisning inom flera vuxenutbildningar. Hos Infokomp kan du läsa in både grundskolan och gymnasiet, läsa svenska på SFI eller utbilda dig inom ett yrke.

Den bärande tanken i Infokomp:s pedagogik är därför det livslånga och livsvida lärandet. Infokomp vill att kunskap ska bidra till en fördjupad förståelse av de frågor och problem vi stöter på i våra yrkes- och privatliv. Genom flexibla undervisningsformer på distans och i klassrum samt olika variationer av detta skapas optimala förutsättningar för lärande oaktat tid, plats och rum. Detta ger stor flexibilitet i arbetssätt och möjlighet att forma en individuellt anpassad utbildningssituation. Grundsynen som bygger hela verksamheten är att alla människor har outnyttjade resurser. Infokomp:s arbete går ut på att stärka individens förmåga att påverka sin egen livssituation.

Infokomp ägs sedan januari 2014 av Work for you, ett företag med ambitionen att ta tillvara arbetssökandes resurser.

Work for you startades 2005 av Wille Sannegård och Lars Proos, båda med många års erfarenhet av att arbeta med människor, som av olika skäl har svårt att få fotfäste på arbetsmarknaden. Wille var på 1960-talet bl.a. med och byggde upp RFHL (Riksförbundet för hjälp åt läkemedelsmissbrukare) och fanns med i den grupp som startade Pockettidningen R. Lasse har bl.a. arbetat som journalist, varit egen företagare inom omställning och rehabilitering och arbetat på Samhall i många år på olika chefspositioner innan han tillsammans med Wille 2005 startade Work for you. Det var på Samhall de lärde känna varandra, där även Wille arbetat, bland annat som VD för olika dotterbolag i 17 år. Sedan 2017 står Wille som ensam ägare.

Work for you startades med visionen, att skapa ett företag, som alltid har ett arbete som mål för sina deltagare.

Utgångspunkten var ett företag på tre ben:

  • Utbildning
  • Rehabilitering
  • Arbete

Målet är att alla insatser som görs i de olika programmen och utbildningarna inom Work for you, skall leda till ett arbete. Dotterbolaget, Infokomp:s verksamhet har som mål att hjälpa elever och deltagare att ta nästa steg oavsett om det handlar om att få behörighet till att läsa vidare på högskolan eller om det handlar om att lära sig ett yrke. InfoKomp erbjuder 100 % anpassade studier utifrån varje elevs eller deltagares villkor

Infokompgymnasiet i Linköping har fått utmärkelsen "Linköpings bästa skola" 2007[källa behövs], 2008[1], 2009[2] och 2010, efter att elever i Linköping fått sätta betyg på sin skola och hur mentorstiden används för elevernas egna behov och kvaliteten på lärare och deras kurser.[3] Klara gymnasium i Linköping blev även nominerade och vann Lilla Journalistpriset år 2011.[källa behövs]

Infokompgymnasiet har erhållit högsta sammanlagda resultat av alla gymnasieskolor i Linköping, 86,6 av totalt index 100. Snittet för samtliga friskolor var 74 och för samtliga kommunala gymnasieskolor 66.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Linköping.se - Elevenkäter 2008 Arkiverad 30 januari 2010 hämtat från the Wayback Machine.
  2. ^ Linköping.se - Elevenkäter 2009 Arkiverad 6 januari 2010 hämtat från the Wayback Machine.
  3. ^ Jämförelse mellan medelresultat och InfoKompGymnasiets resultat[död länk]