Ingarö IF

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ingarö IF
HemortStockholm, Sverige
Grundad16 mars 1965
HemmaarenaIngarö IP
TränareThomas Wolmar (herrlag) Göran Markström (damlag)
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Lagfärger
Hemmaställ
Övrigt
Webbplats[1]

Ingarö IF är en svensk idrottsförening som grundades den 16 mars 1965.[1] Idrottsföreningen har sex olika idrotter, däribland fotboll, friidrott, innebandy, skidor i flera olika teman (skidor, längdskidor, rullskidor). Den största idrotten på ön är fotboll. Ingarö IF:s herrlag spelar i division 4 mellersta. Deras största framgång var de två år då man kom 3:a och 4:a. Damlaget spelar i division 3, där man säsongen 2016 slutade på en andraplats. Utvecklingslaget spelar 2017 i Division 5. Damlaget kommer tillsammans med utvecklingslaget spela i J19-Elit 2017. Klubbhuset, idrottshallen och fotbollsplanen är placerade centralt på ön, strax söder om huvudorten Brunn.

Anläggning[redigera | redigera wikitext]

Idrottsanläggningen består av ett klubbhus, en naturgräsplan för fotboll, en uppvärmd konstgräsplan för fotboll samt en friidrottsanläggning. Den uppvärmda konstgräsplanen är belagd med tredje generationens konstgräs. Konstgräsplanen är föremål för uthyrning till föreningar inom Värmdö kommun samt externa föreningar och kunder.

Gestio Ingarö AB är ett av Ingarö IF helägt dotterbolag med ansvar för föreningens drift och skötsel av idrottsanläggningen.

Cuper[redigera | redigera wikitext]

Ingarö IF arrangerar årligen ett antal turneringar, bland annat Bjurfors Cup som kanske är den största, den arrangeras i fotboll. I innebandyn arrangeras en turnering som heter Ingaröcupen.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Om Ingarö IF”. Ingarö IF. http://www7.idrottonline.se/IngaroIF/OmIngaroIF/. Läst 9 november 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]