Inwarehouse

Från Wikipedia
inWarehouse
Inwarehouse.png
TypAktiebolag
HuvudkontorStockholm Sverige
NyckelpersonerOle Vinje, VD
BranschDetaljhandel
Antal anställda95
Historik
Grundat1992 av Lars Nylinder
Ekonomi
Omsättning744,1 miljoner kronor
Struktur
ÄgareKomplett Services Sweden AB
Övrigt
WebbplatsinWarehouse

inWarehouse var en hemelektronikkedja som sålde märkesvaror inom data, förbrukningselektronik och hem-/fritidsprodukter till alla kundesegment via internetbutik. I ett tidigt skede fanns även en butik i Stockholm. Företaget grundades 1992 av Lars Nylinder och ingick under flera år i den amerikanska koncernen Micro Warehouse Inc, en internationell återförsäljare av IT-produkter. Under 2000 köptes bolaget av svenska investerare.

Under hösten 2001 förvärvades inWarehouse Invest AB av Business 2 Express AB (B2Xpress), moderbolag till PC Express och blev ett publikt noterat bolag på NGM Equity. Under 2004 flyttade bolaget till Nya Marknadens aktielista (numera First North). I slutet av samma år förvärvades e-handelsbolaget Apparat AB som utgjorde basen i bolagets satsning mot privatkonsumenter.

I maj 2007 blev det klart att inWarehouse köps upp av hemelektronikkedjan Komplett som är en del av Komplett Group – en ledande skandinavisk aktör med tio nätbutiker. Komplett Group har 450 anställda och huvudkontor i Sandefjord - Norge. Omsättningen 2011 var 4 miljarder norska kronor.

1 januari 2014 avvecklades varumärket inWarehouse till förmån för Komplett.[1]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]