It's Always Sunny in Philadelphia

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
It's Always Sunny in Philadelphia
GenreKomedi
Skapad avRob McElhenney
MedverkandeGlenn Howerton
Kaitlin Olson
Rob McElhenney
Charlie Day
Danny DeVito (säsong två och framåt)
Antal avsnitt134
Längd (per avsnitt)cirka 21 minuter
LandUSA
Språkengelska
Sändning
OriginalkanalFX
Originalvisning2005–
Externa länkar
IMDb

It's Always Sunny in Philadelphia är en amerikansk komediserie som skapades av Rob McElhenney, Glenn Howerton, och Charlie Day.

Serien följer "The Gang", en grupp av fem förfallna underpresterare: tvillingarna Dennis Reynolds och Deandra "Sweet Dee" Reynolds, deras vänner Charlie Kelly och Ronald "Mac" McDonald, och Frank Reynolds, Dennis och Sweet Dees far (men inte biologisk). De driver förfallna Paddy's Pub, en bar i södra Philadelphia. De är oärliga, egoistiska, lata, manipulativa och är ofta engagerade i kontroversiella frågor. I serien finner man dem utarbeta system och planer, för att konspirera mot varandra och andra för egen vinning, hämnd, eller helt enkelt för underhållningen att titta på varandras undergång. De orsakar vanligtvis mental, emotionell och ibland fysisk smärta. De använder regelbundet utpressning för att manipulera varandra och andra utanför gruppen.

Deras gemenskap är aldrig fast, någon av dem skulle snabbt kunna dumpa någon av de andra för en snabb vinst eller personlig vinning oavsett konsekvenserna. Nästan allt de gör resulterar i konkurrens med varandra och en stor del av showens dialog kretsar kring att karaktärerna bråkar eller skriker på varandra. Trots bristen på världslig framgång, behåller gänget generellt höga uppfattningar om sig själva och visar ett ofta tvångsmässigt intresse för sitt eget rykte. Trots denna höga självkänsla, har gänget ofta lite känsla av skam när man försöker att få vad man vill. De bedriver ofta en verksamhet som andra skulle finna förödmjukande, äcklig, eller befängd, såsom att röka crack för att kvalificera sig för välfärden, att förföra en präst eller gömma sig naken i en skinnsoffa för att spionera på någon.

I januari 2017 startade säsong 12 i USA och kommer att följas upp med ytterligare två säsonger. I Sverige visades säsong 1 på ZTV, säsong 2-4 på TV6 och samtliga av dessa säsonger har repriserats på både TV6 och TV3. Från och med 2017 går det se alla 12 säsonger på Viaplay. Säsong 1 och 2 har släppts på DVD i Sverige i en samlad box.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Huvudroller[redigera | redigera wikitext]

  Glenn Howerton  –  Dennis Reynolds
  Kaitlin Olson  –  Deandra "Sweet Dee" Reynolds
  Rob McElhenney  –  Ronald "Mac" McDonald
  Charlie Day  –  Charlie Kelly
  Danny DeVito  –  Frank Reynolds

Om serien[redigera | redigera wikitext]

Serien är speciell eftersom man[vem?] får intrycket av att den är lågbudgetproducerad, vilket till stor del är meningen.[källa behövs]

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]