Jason Winston George

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Jason Winston George född den 9 februari 1972 i Virginia Beach, Virginia, USA, är en amerikansk skådespelare, som slog igenom i rollen som Michael Bourne i TV-serien Sunset Beach. Han nominerades till en Daytime Emmy Award för den rollen 1998. Han har även medverkat i TV-serier som Ben Warren, Grey's Anatomy och Of the Map.

Familj[redigera | redigera wikitext]

Hans mor är före detta lärare och president i "Education Association of Norfolk". Han har en yngre bror Jarvis W. George, även han skådespelare, och en äldre bror. Jason Winston George är sedan 1999 gift och har ett barn.

Utbildning och hobbies[redigera | redigera wikitext]

Han studerade vid University of Virginia och fortsatte sedan att studera vid Temple University in Philadelphia. Innan han bestämde sig för att bli skådespelare, ville han bli advokat. Han har tränat bland annat så kallad "fight choreography". Han är dessutom duktig i bland annat dans och jonglering och älskar att spela fotboll. Han fick rollen i Aaron Spellings TV-serie Sunset Beach 1996, innan George tagit sin examen i skådespeleri, en examen som han tog senare.


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]