Hoppa till innehållet

Johanna Nordström

Från Wikipedia
Johanna Nordström
FödelsenamnIrma Johanna Louise Nordström
Född19 november 1995 (28 år)
Västerås
NationalitetSvensk
År som aktiv2013–
Genre(r)komedi
Influerad avMia Skäringer, Sissela Benn
Webbplatsjohanna-nordstrom.se
IMDb

Irma Johanna Louise Nordström, född 19 november 1995 i Västerås, är en svensk komiker, influerare och ståuppkomiker.

Johanna Nordström, som är uppvuxen i Västerås,[1]. gick handbollsinriktning på gymnasiet och hennes omgivning upptäckte tidigt hennes komiska talang[2][1]. Sommaren före gymnasiet, 2011, startade hon sitt Twitterkonto, @jonielol [3], och skrev om sådant som Melodifestivalen och Paradise hotel. Hennes twittrande väckte uppmärksamhet och fyra år senare rankades hon som svenska Twitters sjätte mest inflytelserika av Twittercensus [4]. Strax efter värvades hon av Aftonbladets viralsatsning Lajkat och ett år senare gick hon till Nyheter24 som social media manager[5]. Samtidigt frilansade hon på deltid och gjorde bland annat en radioserie i SR P3[6]. Efter ett år på Nyheter24 gick hon över till den nya videoredaktionen [7]Bonnier Magazines & Brands. Uppdraget där var att skapa videor till deras olika veckotidningar. Men istället för att bara skriva manus skådespelade hon själv tillsammans med bland annat Torbjörn Skorup. Det blev succé och ett år senare nominerades ett av klippen, "En vanlig dag på Post Nord"[8] till Guldtuben för "Årets filmklipp". På Guldtuben 2018 fick hon totalt fyra nomineringar, bland annat "Årets humor" och "Årets instagram".

Hösten 2018 sa Nordström upp sig från Bonnier för att på heltid arbeta med humor, ståuppkomik och olika uppdrag i media[1].

Hon medverkade i Masked SingerTV4 under våren år 2021 som "Draken" och som speciell gäst i en av deltävlingarna till Melodifestivalen 2022.

Nordström driver tillsammans med Edvin Törnblom podcasten Ursäkta.

Filmografi (i urval)

[redigera | redigera wikitext]

Priser och utmärkelser

[redigera | redigera wikitext]
År Pris Resultat
2015 Twittercensus: Årets mest inflytelserika Plats 6
2016 Twitterbaromtern: Årets twitterkomet Plats 9
2018 Guldtuben: Årets video Nominerad
Guldtuben: Årets humor Nominerad
Guldtuben: Årets stjärnskott Nominerad
Guldtuben: Årets instagram Nominerad