Kalle Anka spelar golf

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kalle Anka spelar golf
Kalle Anka-serien
OriginaltitelDonald's Golf Game
RegissörJack King
ProducentWalt Disney
ManusCarl Barks
Jack Hannah
Röst(er)Clarence Nash
Animatör(er)Al Eugster
Jack Hannah
Fred Spencer
Don Towsley
StudioWalt Disney Productions
DistributionRKO Radio Pictures
Premiär4 november 1938
FärgformatTechnicolor
Speltid8 minuter (på rulle)
SpråkEngelska
FöregångareThe Fox Hunt (1938)
UppföljareDonald's Lucky Day (1939)

Kalle Anka spelar golf, (originaltitel: Donald's Golf Game) är en animerad kortfilm och ingår som den sjätte filmen i Walt Disney Productions Kalle Anka-serie.

Denna kortfilm finns dubbad till svenska. Filmen finns på video och DVD i filmerna Musses galna sommar, på DVD i The Chronologhical Donald, vol. 1, Funny factory with Donald och på en jubileums-DVD, samt på videon Guldjubileum med Kalle Anka.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Kalle Anka är ute med Knatte, Fnatte och Tjatte för att spela golf. Knattarna får vara caddies och bära alla klubborna. Kalle blir störd av fåglar som sjunger, och skriker att de skall vara tysta. Knattarna vill skoja lite med Kalle så de låtsas ha förkylning och därför ha anledning att snyta sig för att störa Kalle. Men Kalle vill inte att något ska störa honom när han spelar golf, så han sätter klädnypor på knattarnas näbbar, vilket inte hjälper för knattarna nyser så att klädnyporna skjuts mot Kalle. Kalle bryter av sin golfklubba och får en ny av Knattarna. Den är ännu ett trick av knattarna. Klubban är i själva verket en fiskhåv.

Nästa klubba som knattarna ger Kalle är ett paraply som får honom att flyga uppåt och som sedan sprutar vatten från toppen. När Kalle kollar vad felet med paraplyet är så flyger en konstgjord insekt ut ur samma ställe där vattnet sprutades ut. Kalle blir ännu argare på knattarna som gömmer sig.

Då hoppar en gräshoppa förbi. Den blir fångad av knattarna som lägger in den i en golfboll som de kan öppna och stänga. Denna boll byter knattarna ut mot den boll som Kalle just slagit iväg. Vägen mellan den bollen och hålet är rakt genom gräs. Kalle tar därför fram en kam och kammar en väg genom gräset så att bollen inte kan missa hålet. Bollen med gräshoppan i hoppar över hålet i stället för att åka ner i det, och knattarna skrattar. Bollen hoppar runt och Kalle försöker slå till den med klubban. Den hoppar iväg över vattnet, och knattarna ger en badring till Kalle. Kalle ser inte att knattarna har ett snöre som sitter fast i ringen. Knattarna drar i det, proppen åker ut och luften pyser ut. Kalle fastnar med fötterna i ringen som har välts och hamnat upp-och-ner. Nere på bottnen ligger golfbollen. Kalle slår till den med klubban och den åker upp på land. Kalle tar sig upp på land och lyckas äntligen fånga bollen. Han öppnar den och gräshoppan flyr. Badringen, som Kalle fortfarande har på sig, fastnar i en rot som sticker upp ur marken. Kalle trasslar in sig själv i badringen.

Knattarna skjuter iväg golfbollar mot Kalle. Sedan slår de lekande lätt varsin boll rakt i hålet. Kalle kastar en klubba mot dem men den studsar tillbaka och träffar Kalle som flyger ner i hålet med huvudet före.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]