Kategoridiskussion:Böcker utgivna på Timbro

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Vad tycker ni om en sådan här kategori? Jacob Lundberg 4 april 2006 kl.15.33 (CEST)

Både bra och dåligt. Bra att den är väldefinierad. Det fungerar inte särskilt bra att kategorisera "liberaler", "nyliberaler", "konservativa", "socialister" m.m. eftersom det är ganska luddiga termer. Samma sak gäller då givetvis även "nyliberala böcker" m.m. Däremot är det mycket väldefinierat vilka böcker som givits ut av t.ex. Timbro, Arenagruppen m.m.
Nackdelen är att flera böcker är utgivna av olika förlag, t.ex. gavs enligt artikeln Vägen till träldom ut i original av Routledge. Att ange alla förlag som har gett ut diverse klassiker blir tämligen ogörligt. Samma sak gäller för förlag av någorlunda storlek, Timbrokategorin kanske kan omfatta några hundra artiklar om alla böcker de gett ut får artiklar, vilket är ganska lagom. En Routledge-kategori däremot skulle gissningsvis innehålla hundratusentals artiklar, vilket är fullständigt ohanterbart. Det finns också en viss risk att det blir lite reklamaktigt.
Jag har inget riktigt bra alternativ, kanske skulle man kunna ha kategorier för böcker enligt det system som finns på biblioteket och placera böckerna i denna kategorin tillsammans med t.ex. Kapitalet m.m. under "Böcker om statsvetenskap" eller något i den stilen. Gunnar Larsson 4 april 2006 kl.19.26 (CEST)
Min tanke var precis som den första kommentaren antyder. Om man ser att en bok är utgiven av Timbro så vet man direkt att den för fram ett visst politiskt budskap. Jag har själv använt detta och t.ex. sökt efter böcker från Timbro på biblioteket. Jag har heller inte något emot om någon skapar en kategori för t.ex. Ordfront eller SNS. Jag ser ingen motsättning mellan kategorier för ämnen och för förlag. Jacob Lundberg 5 april 2006 kl.08.47 (CEST)