Kategoridiskussion:Listor

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

En del listor ligger under L som i 'Lista' medan andra ligger under den bokstav som motsvarar vad listan listar.

Vilket ska vi ha?

Enligt en tidigare genomförd omröstning ska listor ordnas efter efternamn. Analogt torde listorna då böra ordnas efter "vad listan listar". I många listor och kategorier är detta givetvis inte fallet, eftersom det innebär ett ofantligt extraarbete att ständigt skriva in namn i omvänd ordning.
Det står dig givetvis fritt att sätta igång och stuva om i listkategorin, så att omröstningens utslag genomförs.
mvh
Rudolf 29 mars 2005 kl.10.43 (CEST)
Men hur gör man då? Jag försökte med "Redigera denna sida, men fick bara upp ett fåtal rader. Jag begriper mig inte på mekanismen här.
RaSten 29 mars 2005 kl.11.00 (CEST)
Du går in på den artikel som det gäller, t.ex. Lista över floder och klickar på redigera denna sida. Långt ner på den sidan står det [[Kategori:Listor]] ändra det till [[Kategori:Listor|Floder]]. Eftersom man måste ändra i varje artikel för att det skall bli rätt i kategorilistan så blir det rätt mycket jobb. lycka till. Tubaist 29 mars 2005 kl.11.21 (CEST)
Bra gjort! Jag såg att du lyckades. Lycka till! Tubaist 29 mars 2005 kl.11.36 (CEST)
Jag ändrade en till. Men det är som sagt mycket jobb. Kanske ett "Veckans projekt"? /RaSten 29 mars 2005 kl.11.39 (CEST)
Visst! Gör det i din egen takt. Kanske någon annan hakar på och hjälper till. Tubaist 29 mars 2005 kl.11.42 (CEST)

Från Bybrunnen: Olika kategorier av listor[redigera wikitext]

Jag konstaterar att Alfabetisk lista över Finlands städer och Alfabetisk lista över Finlands kommuner har olika kategorisering. Den ena hör till kategorin Listor, medan den andra hör till kategorin Alfabetiska listor. Hur ska det egentligen vara? Finns det någonstans att läsa om hur kategoriseringarna ska göras? /RaSten 18 maj 2005 kl.09.32 (CEST)

Skapa underindelning till listor[redigera wikitext]

Kategorin har hundratals listor i olika ämnen. Alfabetisk ordning efter huvudord / innehåll underlättar sökandet men det är fortfarande otympligt.

Föreslår att vi skapar ett 10-tal brett definierade underkategorier och sorterar in listorna under dessa - fortfarande i alfabetisk ordning med alfabet överst om det behövs. --¨¨¨¨

Förenkling[redigera wikitext]

Det är väldigt få underkategorier i den här kategorin och i Kategori:Listor efter typ, vilket gör att den som söker information via kategorier får gå igenom fler steg än vad som kanske är nödvändigt. Vad sägs om att flytta upp kategorierna i Listor efter typ och Listor efter ämne så att de ligger direkt i denna kategori, och sortera Listor efter land, Alfabetiska listor och Kronologiska listor så att de ligger före de andra kategorierna? //Essin 20 mars 2009 kl. 00.03 (CET)[svara]