Knubbigt regn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Knubbigt regn
(Bowfinger)
Genre Komedi
Regissör Frank Oz
Producent Brian Grazer
Manus Steve Martin
Skådespelare Steve Martin
Eddie Murphy
Heather Graham
Robert Downey Jr.
Originalmusik David Newman
Produktionsbolag Universal Pictures
Imagine Entertainment
Premiär 1999
Speltid 97 minuter
Land USA
Språk Engelska
IMDb SFDb

Knubbigt regn, (engelska Bowfinger), är en amerikansk komedi från 1999 i regi av Frank Oz med Steve Martin och Eddie Murphy i huvudrollerna. Filmen hade Sverigepremiär den 17 december 1999.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmproducenten Bobby Bowfinger är mycket angelägen att göra en storfilm för att rädda sitt anseende och sin karriär. Med manuset till filmen "Chubby rain" slår han på stort och vill ha de bästa skådespelarna som finns, men han söker även efter nya okända förmågor. Han får ett löfte om att filmen ska distribueras av ett stort filmbolag om Bowfinger lyckas få med actionstjärnan Kit Ramsey, en ganska pompös och neurotisk skådespelare. Men Ramsey ställer till Bowfingers förtret inte upp i filmen. Men Bowfinger planerar en enligt honom smart plan för att trots allt få med Ramsey i filmen utan hans vetskap.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen är inspelad i Beverly Hills, Hollywood (Bowfinger's bostad), Pasadena (Ramsey's ställe), Long Beach, Los Angeles, Santa Monica, West Hollywood och Westwood samt i Universal Studios i Kalifornien.

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]