Konvoj (film)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Konvoj
(Convoy)
Genre Action, Komedi
Regissör Sam Peckinpah
Producent Robert M. Sherman
Manus Bill L. Norton
Skådespelare Kris Kristofferson
Ali MacGraw
Ernest Borgnine
Burt Young
Madge Sinclair
Originalmusik Chip Davis and Bill Fries (C.W McCall), Crystal Gayle, Billie Jo Spears, Doc Watson, Merle Haggard, Kenny Rogers, Glen Campbell, Anne Murray, Gene Watson, Billy "Crash" Craddock
Produktionsbolag EMI Films
Premiär 1978
Speltid 110 minuter
Land USA
Språk Engelska
IMDb SFDb

Konvoj är en amerikansk film från 1978.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Martin Penwald (Kris Kristofferson), med smeknamn 'Rubber Duck' är en hårt arbetande lastbilschaufför som fraktar varor över USA. Vid just denna transport så träffar han på två vänner, Love Machine (Burt Young) och Spider Mike (Franklyn Ajaye) varpå de slår sig i lag eftersom de ändå ska åt samma håll. Efter en fortkörning så kommer de på kant med en av de lokala Sherifferna, Lyle Wallace (Ernest Borgnine) och saker och ting eskalerar snabbt. Efter ett större tumult mellan ordningsmakten och lastbilschaufförerna på ett lastbilshak så flyr flera chaufförer mot gränsen med bland annat Lyle Wallace jagandes efter dem.

Efter vägen hakar fler och fler lastbilschaufförer på och snart har en hel konvoj bildats, där det från att fly från polisen utvecklas till en stor protestmarsch med flera hundra lastbilar i protest mot hastighetsbegränsningar, vägtullar, skatter och polisen.

Lyle Wallace, och polisen från ett flertal polisdistrikt och även delstater gör vad de kan för att stoppa konvojens framfart, medan chaufförerna gör vad de kan för att fly samtidigt som man inte tar något extra för att driva med polisen under tiden. Men vad är det egentligen som 'Rubber Duck' fraktar denna gången?

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]